15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Η Google παρακολουθεί τους χρήστες της ακόμα και στο Incognito mode

Αν νομίζετε ότι η χρήση της λειτουργίας ανώνυμης περιήγησης στο Chrome θα αποκρύψει τα ίχνη σας στο διαδίκτυο, τότε μάλλον θα δοκιμάσετε μια απογοήτευση. Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει, ότι τα στοιχεία των χρηστών που χρησιμοποιούν ανώνυμη περιήγηση, συλλέγονται και η Google έχει τη δυνατότητα να συνδέσει αυτές τις πληροφορίες με τον αντίστοιχο λογαριασμό.

Ας υποθέσουμε ότι ανοίγετε το παράθυρο της ανώνυμης περιήγησης στο Chrome. Οι ιστότοποι που εκτελούν διαφημίσεις Google, αποστέλλουν αυτόματα ανώνυμα cookies στο πρόγραμμα περιήγησης που σχετίζεται με τον χρήστη.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα κάνετε κανονική περιήγηση στο διαδίκτυο και θα συνδεθείτε σε μια υπηρεσία Google, όπως για παράδειγμα το Gmail ή το YouTube, το γεγονός ότι απλά συνδεθήκατε στο Google καθιστά δυνατή τη σύνδεση της ιδιωτικής σας δραστηριότητας στον ιστό με τον λογαριασμό σας.

Αυτή η παρακολούθηση μπορεί να σταματήσει μόνο εάν έχουν λήξει τα cookies ή έχουν διαγραφεί με μη αυτόματο τρόπο από το χρήστη.

Ο Douglas Schmidt, καθηγητής ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt, ο οποίος κατέληξε σε αυτή την ανακάλυψη, λέει ότι το γεγονός αυτό δεν γίνεται απολύτως αντιληπτό από τους χρήστες, επειδή υπάρχουν πολλές αποποιήσεις ευθύνης εάν διαβάσετε τα ψιλά γράμματα της ανώνυμης περιήγησης.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μελέτη δεν μπόρεσε να αποδείξει αν η Google πράγματι ακολουθεί την παραπάνω διαδικασία για να συνδέσει τα ανώνυμα δεδομένα από το incognito mode στο λογαριασμό χρήστη κατά τη σύνδεσή του. Αλλά η εταιρεία δεν αρνήθηκε την πιθανότητα μιας τέτοιας μεθόδου.

Εν τω μεταξύ, η Google έχει δυσφημίσει την έκθεση υποστηρίζοντας ότι ο Schmidt είναι προκατειλημμένος καθώς είναι επίσης μάρτυρας της Oracle σε αγωγή εναντίον της εταιρείας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι η περιήγηση σε incognito mode δεν είναι ένας καθολικός τρόπος να αποκρύψετε τα ίχνη σας. Και πιθανώς δεν είναι καλή ιδέα να συνδεθείτε στις υπηρεσίες της Google ενώ χρησιμοποιείτε την ανώνυμη περιήγηση.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *