ΑρχικήsecurityΗ Google παρακολουθεί τους χρήστες της ακόμα και στο Incognito mode

Η Google παρακολουθεί τους χρήστες της ακόμα και στο Incognito mode

Αν νομίζετε ότι η χρήση της λειτουργίας ανώνυμης περιήγησης στο Chrome θα αποκρύψει τα ίχνη σας στο διαδίκτυο, τότε μάλλον θα δοκιμάσετε μια απογοήτευση. Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει, ότι τα στοιχεία των χρηστών που χρησιμοποιούν ανώνυμη περιήγηση, συλλέγονται και η Google έχει τη δυνατότητα να συνδέσει αυτές τις πληροφορίες με τον αντίστοιχο λογαριασμό.

Ας υποθέσουμε ότι ανοίγετε το παράθυρο της ανώνυμης περιήγησης στο Chrome. Οι ιστότοποι που εκτελούν διαφημίσεις Google, αποστέλλουν αυτόματα ανώνυμα cookies στο πρόγραμμα περιήγησης που σχετίζεται με τον χρήστη.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα κάνετε κανονική περιήγηση στο διαδίκτυο και θα συνδεθείτε σε μια υπηρεσία Google, όπως για παράδειγμα το Gmail ή το YouTube, το γεγονός ότι απλά συνδεθήκατε στο Google καθιστά δυνατή τη σύνδεση της ιδιωτικής σας δραστηριότητας στον ιστό με τον λογαριασμό σας.

Αυτή η παρακολούθηση μπορεί να σταματήσει μόνο εάν έχουν λήξει τα cookies ή έχουν διαγραφεί με μη αυτόματο τρόπο από το χρήστη.

Ο Douglas Schmidt, καθηγητής ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt, ο οποίος κατέληξε σε αυτή την ανακάλυψη, λέει ότι το γεγονός αυτό δεν γίνεται απολύτως αντιληπτό από τους χρήστες, επειδή υπάρχουν πολλές αποποιήσεις ευθύνης εάν διαβάσετε τα ψιλά γράμματα της ανώνυμης περιήγησης.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μελέτη δεν μπόρεσε να αποδείξει αν η Google πράγματι ακολουθεί την παραπάνω διαδικασία για να συνδέσει τα ανώνυμα δεδομένα από το incognito mode στο λογαριασμό χρήστη κατά τη σύνδεσή του. Αλλά η εταιρεία δεν αρνήθηκε την πιθανότητα μιας τέτοιας μεθόδου.

Εν τω μεταξύ, η Google έχει δυσφημίσει την έκθεση υποστηρίζοντας ότι ο Schmidt είναι προκατειλημμένος καθώς είναι επίσης μάρτυρας της Oracle σε αγωγή εναντίον της εταιρείας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι η περιήγηση σε incognito mode δεν είναι ένας καθολικός τρόπος να αποκρύψετε τα ίχνη σας. Και πιθανώς δεν είναι καλή ιδέα να συνδεθείτε στις υπηρεσίες της Google ενώ χρησιμοποιείτε την ανώνυμη περιήγηση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS