Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
Latest Posts

Η Google παρακολουθεί τους χρήστες της ακόμα και στο Incognito mode

Αν νομίζετε ότι η χρήση της λειτουργίας ανώνυμης περιήγησης στο Chrome θα αποκρύψει τα ίχνη σας στο διαδίκτυο, τότε μάλλον θα δοκιμάσετε μια απογοήτευση. Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει, ότι τα στοιχεία των χρηστών που χρησιμοποιούν ανώνυμη περιήγηση, συλλέγονται και η Google έχει τη δυνατότητα να συνδέσει αυτές τις πληροφορίες με τον αντίστοιχο λογαριασμό.

Ας υποθέσουμε ότι ανοίγετε το παράθυρο της ανώνυμης περιήγησης στο Chrome. Οι ιστότοποι που εκτελούν διαφημίσεις Google, αποστέλλουν αυτόματα ανώνυμα cookies στο πρόγραμμα περιήγησης που σχετίζεται με τον χρήστη.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα κάνετε κανονική περιήγηση στο διαδίκτυο και θα συνδεθείτε σε μια υπηρεσία Google, όπως για παράδειγμα το Gmail ή το YouTube, το γεγονός ότι απλά συνδεθήκατε στο Google καθιστά δυνατή τη σύνδεση της ιδιωτικής σας δραστηριότητας στον ιστό με τον λογαριασμό σας.

Αυτή η παρακολούθηση μπορεί να σταματήσει μόνο εάν έχουν λήξει τα cookies ή έχουν διαγραφεί με μη αυτόματο τρόπο από το χρήστη.

Ο Douglas Schmidt, καθηγητής ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt, ο οποίος κατέληξε σε αυτή την ανακάλυψη, λέει ότι το γεγονός αυτό δεν γίνεται απολύτως αντιληπτό από τους χρήστες, επειδή υπάρχουν πολλές αποποιήσεις ευθύνης εάν διαβάσετε τα ψιλά γράμματα της ανώνυμης περιήγησης.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μελέτη δεν μπόρεσε να αποδείξει αν η Google πράγματι ακολουθεί την παραπάνω διαδικασία για να συνδέσει τα ανώνυμα δεδομένα από το incognito mode στο λογαριασμό χρήστη κατά τη σύνδεσή του. Αλλά η εταιρεία δεν αρνήθηκε την πιθανότητα μιας τέτοιας μεθόδου.

Εν τω μεταξύ, η Google έχει δυσφημίσει την έκθεση υποστηρίζοντας ότι ο Schmidt είναι προκατειλημμένος καθώς είναι επίσης μάρτυρας της Oracle σε αγωγή εναντίον της εταιρείας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι η περιήγηση σε incognito mode δεν είναι ένας καθολικός τρόπος να αποκρύψετε τα ίχνη σας. Και πιθανώς δεν είναι καλή ιδέα να συνδεθείτε στις υπηρεσίες της Google ενώ χρησιμοποιείτε την ανώνυμη περιήγηση.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *