Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Τα Android κινητά στέλνουν στην Google 10 φορές περισσότερα δεδομένα

Την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύτηκε μια έρευνα μέσα από την οποία αποδεικνύεται ότι οι Android συσκευές επικοινωνούν με τους server της Google 10 φορές παραπάνω από ότι οι Apple συσκευές.

Android google apple data

Αυτό είναι ένα από τα πολλά ευρήματα που δημοσιεύτηκαν από την συγκεκριμένη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την Digital Content Next. Η έρευνα επικεντρώθηκε κυρίως στο τι είδους στοιχεία στέλνουν οι Android συσκευές στους server της Google, όταν βρίσκονται σε αδράνεια.

Το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι η Google παρακολουθεί τις κινήσεις  των χρηστών Android συσκευών και συλλέγει συνολικά περισσότερες πληροφορίες, συγκριτικά με τους χρήστες της Apple. Πιο συγκεκριμένα τα στοιχεία που συλλέγει αφορούν τις κινήσεις και τις συμπεριφορές του χρήστη, αλλά και τον τρόπο που χρησιμοποιεί ο εκάστοτε χρήστης την συσκευή του.

Αρχικά, οι ερευνητές αναφέρουν ότι το 46% του traffic που αποστέλλεται από κάθε συσκευή στους server της Google, προορίζεται για υπηρεσίες όπως το Google Analytics, DoubleClick, AdWord, AdSense.

Με μια μέση εκτίμηση η υπηρεσίες της Google μεταφέρουν ημερησίως 11.6ΜΒ την ημέρα (περίπου 350ΜΒ τον μήνα) μόνο για υπηρεσίες σας αυτές που προαναφέρθηκαν. Επίσης παρατηρήθηκε, ότι αυτός ο όγκος δεδομένων αποστέλλεται καθημερνά κατά την διάρκεια της ημέρας, ακόμα και αν δεν γίνεται πολύωρη χρήση της συσκευής, ή ακόμα και αν δεν χρησιμοποιηθεί καθόλου.

Αυτό όμως που εξέπληξε τους ερευνητές είναι το πως μια συσκευή που δεν χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα γίνεται να στέλνει τόσο μεγάλο όγκο δεδομένων στην Google. Ερευνώντας λοιπόν τα στοιχεία, παρατήρησαν ότι το 35% των δεδομένων, ήταν πληροφορίες τοποθεσίας.

Ωστόσο η ανακάλυψη αυτή δεν τους εξέπληξε, καθώς μια άλλη πρόσφατη έρευνα, έδειξε ότι η Google συνεχίζει να παρακολουθεί την τοποθεσία της κάθε συσκευής, ακόμα και όταν η επιλογή  “Location history” απενεργοποιηθεί.

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *