Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Hackers πουλάνε πρόσβαση σε backdoored server μέσω RDP

Εγκληματίες του διαδικτύου προσφέρουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε παραβιασμένα IT συστήματα μέσω RDP για μόλις 10 δολάρια, ενδεχομένως επιτρέποντας στους επιτιθέμενους να κλέψουν πληροφορίες, να καταστρέψουν τα συστήματα, να αναπτύξουν ransomware και πολλά άλλα.

hackers sell backdoored rdp

Οι ερευνητές του McAfee Labs πρωτοανακάλυψαν την πώληση RDP στοιχείων στο dark web και σε υποκοσμικά forums, ενώ παρατήρησαν ότι αρκετοί από τους πωλητές, έχουν δεκάδες χιλιάδες παραβιασμένα συστήματα έτοιμα για πώληση.

Το RDP είναι ένα εργαλείο απομακρυσμένης διαχείρισης, και περιλαμβάνεται σε όλες τις εκδώσεις των Windows. Συνήθως χρησιμοποιείται για υποστήριξη πελατών και για την διαχείριση server, μέσω δικτύου (τοπικού ή όχι). Εάν πάρουν πρόσβαση λάθος χέρια σε ένα σύστημα, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά. Σαν παράδειγμα οι ερευνητές έδωσαν το SamSam ransomware που κυκλοφόρησε νωρίτερα το 2018, το οποίο μεταδίδεται μέσω RDP.

Η παροχή RDP πρόσβασης είναι ένα μεγάλο bonus για έναν hacker, καθώς δεν χρειάζεται να εισχωρήσει στο σύστημα μέσω phishing emails ή με άλλο τρόπο.

Τα συστήματα που είναι προς πώληση κυμαίνονται από Windows XP μέχρι και Windows Server 2012, τα οποία είναι και τα πιο σύνηθες. Επιπλέον οι πωλητές μαζί με την πώληση, παρέχουν συμβουλές και οδηγούς για το πως να μην γίνει αντιληπτός ο αγοραστής.

Μετά από ανάλυση στις IP από 3 παραβιασμένα συστήματα που αγοράσαν οι ερευνητές, παρατήρησαν ότι οι servers βρίσκονταν εντός ενός διεθνούς αεροδρομίου. Δυο από τους 3 server, φάνηκε ότι είχαν 3 users εγκατεστημένους, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο Administrator, που πιστεύεται ότι ήταν από την εταιρεία ασφαλείας του αεροδρομίου.

Οι ερευνητές προτείνουν την απαγόρευση της απομακρυσμένης διαχείρισης RDP του υπολογιστή καθώς επίσης προτείνει στους διαχειριστές των server να  παρατηρούν συχνά τους users που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους, αλλά και τις IP από τις οποίες συνδέονται.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *