Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
Latest Posts

Hackers πουλάνε πρόσβαση σε backdoored server μέσω RDP

Εγκληματίες του διαδικτύου προσφέρουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε παραβιασμένα IT συστήματα μέσω RDP για μόλις 10 δολάρια, ενδεχομένως επιτρέποντας στους επιτιθέμενους να κλέψουν πληροφορίες, να καταστρέψουν τα συστήματα, να αναπτύξουν ransomware και πολλά άλλα.

hackers sell backdoored rdp

Οι ερευνητές του McAfee Labs πρωτοανακάλυψαν την πώληση RDP στοιχείων στο dark web και σε υποκοσμικά forums, ενώ παρατήρησαν ότι αρκετοί από τους πωλητές, έχουν δεκάδες χιλιάδες παραβιασμένα συστήματα έτοιμα για πώληση.

Το RDP είναι ένα εργαλείο απομακρυσμένης διαχείρισης, και περιλαμβάνεται σε όλες τις εκδώσεις των Windows. Συνήθως χρησιμοποιείται για υποστήριξη πελατών και για την διαχείριση server, μέσω δικτύου (τοπικού ή όχι). Εάν πάρουν πρόσβαση λάθος χέρια σε ένα σύστημα, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά. Σαν παράδειγμα οι ερευνητές έδωσαν το SamSam ransomware που κυκλοφόρησε νωρίτερα το 2018, το οποίο μεταδίδεται μέσω RDP.

Η παροχή RDP πρόσβασης είναι ένα μεγάλο bonus για έναν hacker, καθώς δεν χρειάζεται να εισχωρήσει στο σύστημα μέσω phishing emails ή με άλλο τρόπο.

Τα συστήματα που είναι προς πώληση κυμαίνονται από Windows XP μέχρι και Windows Server 2012, τα οποία είναι και τα πιο σύνηθες. Επιπλέον οι πωλητές μαζί με την πώληση, παρέχουν συμβουλές και οδηγούς για το πως να μην γίνει αντιληπτός ο αγοραστής.

Μετά από ανάλυση στις IP από 3 παραβιασμένα συστήματα που αγοράσαν οι ερευνητές, παρατήρησαν ότι οι servers βρίσκονταν εντός ενός διεθνούς αεροδρομίου. Δυο από τους 3 server, φάνηκε ότι είχαν 3 users εγκατεστημένους, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο Administrator, που πιστεύεται ότι ήταν από την εταιρεία ασφαλείας του αεροδρομίου.

Οι ερευνητές προτείνουν την απαγόρευση της απομακρυσμένης διαχείρισης RDP του υπολογιστή καθώς επίσης προτείνει στους διαχειριστές των server να  παρατηρούν συχνά τους users που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους, αλλά και τις IP από τις οποίες συνδέονται.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *