Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
Latest Posts

Πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Incognito στο YouTube;

IncognitoΗ λειτουργία ανώνυμης περιήγησης ή αλλιώς Incognito, είναι στην ουσία μία ιδιότητα στα προγράμματα περιήγησης, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να κρύβουν το ιστορικό περιήγησής τους στο διαδίκτυο. Κυρίως, αυτή η λειτουργία χρησιμεύει στους χρήστες για να κρύβουν το ιστορικό τους από άτομα που μπορεί να έχουν φυσική πρόσβαση στους υπολογιστές τους και όχι από τα ISPs και ίσως εταιρείες όπως η Google.

Η κύρια ιδέα πίσω από τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης, είναι να αποφευχθεί η καταγραφή του ιστορικού ενός χρήστη και να διαγράφονται όλα τα είδη cookies όταν κλείνει η λειτουργία.

Η ύπαρξη της λειτουργίας ανώνυμης περιήγησης στο YouTube έγινε γνωστή νωρίτερα αυτό το έτος. Επιτρέπει στους χρήστες να απενεργοποιούν αυτά που είδαν και το ιστορικό αναζήτησης του YouTube, αποτρέποντας έτσι την εμφάνιση ενοχλητικού περιεχομένου στα προτεινόμενα.

Η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης στο YouTube έχει αρχίσει να εμφανίζεται σε συσκευές Android. Για τους χρήστες των συσκευών iOS η λειτουργία δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα.

Πώς θα ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης του YouTube, στο Android smartphone σας;

  1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει την τελευταία ενημερωμένη έκδοση του YouTube στο Android smartphone σας.
  2. Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης του YouTube, πατήστε στην εικόνα του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Τώρα, επιλέξτε το «Turn on Incognito«.
  3. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας ενημερώνει για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που το απενεργοποιήσετε. Η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης του YouTube δεν μπορεί να αποκρύψει τη δραστηριότητά σας στο YouTube από το ISP σας.

Πώς θα απενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης στο YouTube

Για να την απενεργοποιήσετε, πατήστε την επιλογή Incognito στην επάνω δεξιά γωνία και στη συνέχεια επιλέξτε το «Turn off incognito«.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Ενώ η λειτουργία της ανώνυμης περιήγησης του YouTube ακούγεται καλή, έχει ορισμένα μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομές σας, στις συνομιλίες YouTube και στις ειδοποιήσεις, όταν η λειτουργία είναι ενεργή. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, έχετε αποσυνδεθεί από το λογαριασμό σας στη Google.

Εναλλακτικά μπορείτε να απενεργοποιήσετε ξεχωριστά το Ιστορικό παρακολούθησης και προβολής του YouTube στις Ρυθμίσεις για να χρησιμοποιήσετε κανονικά την εφαρμογή.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *