15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Incognito στο YouTube;

IncognitoΗ λειτουργία ανώνυμης περιήγησης ή αλλιώς Incognito, είναι στην ουσία μία ιδιότητα στα προγράμματα περιήγησης, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να κρύβουν το ιστορικό περιήγησής τους στο διαδίκτυο. Κυρίως, αυτή η λειτουργία χρησιμεύει στους χρήστες για να κρύβουν το ιστορικό τους από άτομα που μπορεί να έχουν φυσική πρόσβαση στους υπολογιστές τους και όχι από τα ISPs και ίσως εταιρείες όπως η Google.

Η κύρια ιδέα πίσω από τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης, είναι να αποφευχθεί η καταγραφή του ιστορικού ενός χρήστη και να διαγράφονται όλα τα είδη cookies όταν κλείνει η λειτουργία.

Η ύπαρξη της λειτουργίας ανώνυμης περιήγησης στο YouTube έγινε γνωστή νωρίτερα αυτό το έτος. Επιτρέπει στους χρήστες να απενεργοποιούν αυτά που είδαν και το ιστορικό αναζήτησης του YouTube, αποτρέποντας έτσι την εμφάνιση ενοχλητικού περιεχομένου στα προτεινόμενα.

Η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης στο YouTube έχει αρχίσει να εμφανίζεται σε συσκευές Android. Για τους χρήστες των συσκευών iOS η λειτουργία δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα.

Πώς θα ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης του YouTube, στο Android smartphone σας;

  1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει την τελευταία ενημερωμένη έκδοση του YouTube στο Android smartphone σας.
  2. Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης του YouTube, πατήστε στην εικόνα του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Τώρα, επιλέξτε το «Turn on Incognito«.
  3. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας ενημερώνει για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που το απενεργοποιήσετε. Η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης του YouTube δεν μπορεί να αποκρύψει τη δραστηριότητά σας στο YouTube από το ISP σας.

Πώς θα απενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης στο YouTube

Για να την απενεργοποιήσετε, πατήστε την επιλογή Incognito στην επάνω δεξιά γωνία και στη συνέχεια επιλέξτε το «Turn off incognito«.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Ενώ η λειτουργία της ανώνυμης περιήγησης του YouTube ακούγεται καλή, έχει ορισμένα μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομές σας, στις συνομιλίες YouTube και στις ειδοποιήσεις, όταν η λειτουργία είναι ενεργή. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, έχετε αποσυνδεθεί από το λογαριασμό σας στη Google.

Εναλλακτικά μπορείτε να απενεργοποιήσετε ξεχωριστά το Ιστορικό παρακολούθησης και προβολής του YouTube στις Ρυθμίσεις για να χρησιμοποιήσετε κανονικά την εφαρμογή.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *