15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Πώς να χρησιμοποιήσετε το χαρακτηριστικό Shake to Undo στο iPhone

iPhoneΗ Apple έχει εγκαταστήσει πολλά χαρακτηριστικά στις συσκευές της και μερικά από αυτά χρησιμεύουν στο να «διορθώνουν» τυχόν λάθη. Ενώ το Mac διαθέτει την εντολή Command-Z, το iPhone έχει το δικό του μοναδικό τρόπο για να διορθώσει ένα λάθος: το Shake to Undo. Η ανακίνηση της συσκευής για την αναίρεση ενός λάθους υπάρχει από το 2009 και από το iOS 3 (που ονομαζόταν iPhone OS τότε). Και είναι ένα από τα πιο υποβαθμισμένα χαρακτηριστικά του iOS.

Αντί για ένα κουμπί ή ένα σύμβολο για αναίρεση στο iOS, απλά κουνάτε το τηλέφωνό σας. Για τους περισσότερους χρήστες iPhone είναι ένα ξεχασμένο χαρακτηριστικό, αλλά ο συγγραφέας John Gruber έστρεψε πρόσφατα την προσοχή προς αυτό το χαρακτηριστικό, με μια ανάλυση και την αποκάλυψη ότι στην πραγματικότητα σχεδιάστηκε αρχικά ως αστείο.

Σε κάθε περίπτωση, είναι μια χρήσιμη υπενθύμιση ότι το χαρακτηριστικό υπάρχει: Όταν θέλετε να αναιρέσετε κάτι στο iPhone σας, απλά ανακινήστε το!

Το Shake to Undo είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή. Μπορείτε να την απενεργοποιήσετε στο Settings>General>Accessibility, όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει άλλη λειτουργία αναίρεσης για το iOS. Οι εφαρμογές ενδέχεται να έχουν κουμπί αναίρεσης (συνήθως ένα βέλος που δείχνει αριστερόστροφα), αλλά η δυνατότητα σταματά εκεί.

Στο iOS 11 για iPad, η Apple εισήγαγε τα βέλη αναίρεσης και αναδιοργάνωσης για το πληκτρολόγιο, αλλά δεν τα επέκτεινε και στο iPhone. Η ενημερωμένη έκδοση του λογισμικού του περασμένου έτους έφερε επίσης τη δυνατότητα drag and drop.

Με την λειτουργία Shake to Undo να είναι ενεργοποιημένη, οι χρήστες του iOS μπορούν να αναιρέσουν γρήγορα μια ανεπιθύμητη ενέργεια, όπως για παράδειγμα ένα λάθος κατά τη σύνταξη ενός sms, την διαγραφή ενός email ή τη μετακίνηση μιας φωτογραφίας σε λάθος μέρος. Είναι ένας καθολικός τρόπος για να διορθώσετε τυχόν λάθη, κάτι που τα Windows Phone και τα Android δεν διαθέτουν ακόμα.

Οπότε αν κάνατε ένα λάθος που θέλετε να αναιρέσετε, απλά ανακινήστε το iPhone ή το iPad σας. Μπορεί να σας κάνει να ερωτευτείτε αυτή τη πεπαλαιωμένη ενέργεια!

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *