Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
Latest Posts

Πώς να χρησιμοποιήσετε το χαρακτηριστικό Shake to Undo στο iPhone

iPhoneΗ Apple έχει εγκαταστήσει πολλά χαρακτηριστικά στις συσκευές της και μερικά από αυτά χρησιμεύουν στο να «διορθώνουν» τυχόν λάθη. Ενώ το Mac διαθέτει την εντολή Command-Z, το iPhone έχει το δικό του μοναδικό τρόπο για να διορθώσει ένα λάθος: το Shake to Undo. Η ανακίνηση της συσκευής για την αναίρεση ενός λάθους υπάρχει από το 2009 και από το iOS 3 (που ονομαζόταν iPhone OS τότε). Και είναι ένα από τα πιο υποβαθμισμένα χαρακτηριστικά του iOS.

Αντί για ένα κουμπί ή ένα σύμβολο για αναίρεση στο iOS, απλά κουνάτε το τηλέφωνό σας. Για τους περισσότερους χρήστες iPhone είναι ένα ξεχασμένο χαρακτηριστικό, αλλά ο συγγραφέας John Gruber έστρεψε πρόσφατα την προσοχή προς αυτό το χαρακτηριστικό, με μια ανάλυση και την αποκάλυψη ότι στην πραγματικότητα σχεδιάστηκε αρχικά ως αστείο.

Σε κάθε περίπτωση, είναι μια χρήσιμη υπενθύμιση ότι το χαρακτηριστικό υπάρχει: Όταν θέλετε να αναιρέσετε κάτι στο iPhone σας, απλά ανακινήστε το!

Το Shake to Undo είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή. Μπορείτε να την απενεργοποιήσετε στο Settings>General>Accessibility, όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει άλλη λειτουργία αναίρεσης για το iOS. Οι εφαρμογές ενδέχεται να έχουν κουμπί αναίρεσης (συνήθως ένα βέλος που δείχνει αριστερόστροφα), αλλά η δυνατότητα σταματά εκεί.

Στο iOS 11 για iPad, η Apple εισήγαγε τα βέλη αναίρεσης και αναδιοργάνωσης για το πληκτρολόγιο, αλλά δεν τα επέκτεινε και στο iPhone. Η ενημερωμένη έκδοση του λογισμικού του περασμένου έτους έφερε επίσης τη δυνατότητα drag and drop.

Με την λειτουργία Shake to Undo να είναι ενεργοποιημένη, οι χρήστες του iOS μπορούν να αναιρέσουν γρήγορα μια ανεπιθύμητη ενέργεια, όπως για παράδειγμα ένα λάθος κατά τη σύνταξη ενός sms, την διαγραφή ενός email ή τη μετακίνηση μιας φωτογραφίας σε λάθος μέρος. Είναι ένας καθολικός τρόπος για να διορθώσετε τυχόν λάθη, κάτι που τα Windows Phone και τα Android δεν διαθέτουν ακόμα.

Οπότε αν κάνατε ένα λάθος που θέλετε να αναιρέσετε, απλά ανακινήστε το iPhone ή το iPad σας. Μπορεί να σας κάνει να ερωτευτείτε αυτή τη πεπαλαιωμένη ενέργεια!

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *