Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα
infosec

Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα

Το Google Play Store, δυστυχώς φιλοξενεί πολλές εφαρμογές adware και clickfraud για συσκευές Android. Μια πρόσφατη έρευνα έριξε φως σε...
Read More
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
Latest Posts

Android Security Patch: H Google διορθώνει 43 ευπάθειες

Μετά την επίσημη παρουσίαση του Android 9.0 Pie, η Google κυκλοφόρησε μια ακόμη ενημερωμένη έκδοση ασφάλειας για όλες τις υποστηριζόμενες συσκευές Android, αντιμετωπίζοντας πολλαπλά κενά ασφάλειας καθώς και διάφορα άλλα ζητήματα που είχαν αναφερθεί από χρήστες.

Android

Το Android Security Patch Αυγούστου επιδιορθώνει συνολικά 43 ευπάθειες ασφάλειας σε δομικά στοιχεία του λειτουργικού, συμπεριλαμβανομένων των framework, media framework, του συστήματος, του πυρήνα, καθώς σε αρκετά components της Qualcomm, ανοιχτού αλλά και κλειστού κώδικα.

Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο ασφάλειας της Google, το πιο σοβαρό θέμα ευπάθειας που εντοπίστηκε στο Android framework θα μπορούσε να επιτρέψει σε κακόβουλες εφαρμογές να αποκτήσουν πρόσβαση σε επιπλέον δικαιώματα, χωρίς να απαιτείται αλληλεπίδραση από τον χρήστη. Η ενημερωμένη έκδοση διορθώνει επίσης μια σοβαρή ευπάθεια που θα μπορούσε να επιτρέψει την εκτέλεση αυθαίρετου κώδικα από απομακρυσμένους εισβολείς.

«Το πιο κρίσιμο από τα κενά ασφάλειας που εντοπίστηκαν είναι μια ευπάθεια υψηλής επικινδυνότητας που θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν απομακρυσμένο εισβολέα να χρησιμοποιήσει ένα ειδικά διαμορφωμένο αρχείο για την εκτέλεση αυθαίρετου κώδικα, μέσω της εκκίνησης μιας διαδικασίας που απαιτεί αυξημένα προνόμια. Η επικινδυνότητα της ευπάθειας έγκειται στο γεγονός ότι η επιτυχής εκμετάλλευσή της θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάληψη του πλήρους ελέγχου της συσκευής από τον επιτιθέμενο.»

Η ενημερωμένη έκδοση ασφάλειας επιδιορθώνει επίσης προβλήματα με τις οθόνες αφής, ζητήματα με components όπως τα network stack, Taimen bootloader και Netfilter, καθώς και πολλαπλά ζητήματα με διάφορα εξαρτήματα της Qualcomm.

Το Android Security Patch κυκλοφορεί τώρα σε όλες τις υποστηριζόμενες συσκευές της Google, όπως Google Pixel, Google Pixel XL, Google Pixel 2, Google Nexus 6X και Google Nexus 5X, καθώς και στις λοιπές υποστηριζόμενες συσκευές.

Οι χρήστες Android καλούνται να προβούν το συντομότερο δυνατό σε ενημέρωση των συσκευών τους προκειμένου να παραμείνουν ασφαλείς.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *