ΑρχικήsecurityAndroid Security Patch: H Google διορθώνει 43 ευπάθειες

Android Security Patch: H Google διορθώνει 43 ευπάθειες

Μετά την επίσημη παρουσίαση του Android 9.0 Pie, η Google κυκλοφόρησε μια ακόμη ενημερωμένη έκδοση ασφάλειας για όλες τις υποστηριζόμενες συσκευές Android, αντιμετωπίζοντας πολλαπλά κενά ασφάλειας καθώς και διάφορα άλλα ζητήματα που είχαν αναφερθεί από χρήστες.

Android

Το Android Security Patch Αυγούστου επιδιορθώνει συνολικά 43 ευπάθειες ασφάλειας σε δομικά στοιχεία του λειτουργικού, συμπεριλαμβανομένων των framework, media framework, του συστήματος, του πυρήνα, καθώς σε αρκετά components της Qualcomm, ανοιχτού αλλά και κλειστού κώδικα.

Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο ασφάλειας της Google, το πιο σοβαρό θέμα ευπάθειας που εντοπίστηκε στο Android framework θα μπορούσε να επιτρέψει σε κακόβουλες εφαρμογές να αποκτήσουν πρόσβαση σε επιπλέον δικαιώματα, χωρίς να απαιτείται αλληλεπίδραση από τον χρήστη. Η ενημερωμένη έκδοση διορθώνει επίσης μια σοβαρή ευπάθεια που θα μπορούσε να επιτρέψει την εκτέλεση αυθαίρετου κώδικα από απομακρυσμένους εισβολείς.

“Το πιο κρίσιμο από τα κενά ασφάλειας που εντοπίστηκαν είναι μια ευπάθεια υψηλής επικινδυνότητας που θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν απομακρυσμένο εισβολέα να χρησιμοποιήσει ένα ειδικά διαμορφωμένο αρχείο για την εκτέλεση αυθαίρετου κώδικα, μέσω της εκκίνησης μιας διαδικασίας που απαιτεί αυξημένα προνόμια. Η επικινδυνότητα της ευπάθειας έγκειται στο γεγονός ότι η επιτυχής εκμετάλλευσή της θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάληψη του πλήρους ελέγχου της συσκευής από τον επιτιθέμενο.”

Η ενημερωμένη έκδοση ασφάλειας επιδιορθώνει επίσης προβλήματα με τις οθόνες αφής, ζητήματα με components όπως τα network stack, Taimen bootloader και Netfilter, καθώς και πολλαπλά ζητήματα με διάφορα εξαρτήματα της Qualcomm.

Το Android Security Patch κυκλοφορεί τώρα σε όλες τις υποστηριζόμενες συσκευές της Google, όπως Google Pixel, Google Pixel XL, Google Pixel 2, Google Nexus 6X και Google Nexus 5X, καθώς και στις λοιπές υποστηριζόμενες συσκευές.

Οι χρήστες Android καλούνται να προβούν το συντομότερο δυνατό σε ενημέρωση των συσκευών τους προκειμένου να παραμείνουν ασφαλείς.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS