Το πολύ κρίσιμο Drupal RCE σφάλμα επηρεάζει εκατομμύρια websites
infosec

Το πολύ κρίσιμο Drupal RCE σφάλμα επηρεάζει εκατομμύρια websites

Οι διαχειριστές πρέπει να δημιουργήσουν μια νέα ενημέρωση για να διορθώσουν μια ευπάθεια απομακρυσμένης εκτέλεσης κώδικα. Η πλατφόρμα του συστήματος...
Read More
infosec

OkCupid: Η ιστοσελίδα γνωριμιών εκθέτει προσωπικά δεδομένα!

Σύμφωνα με αρκετές δημοσιεύσεις ειδικών, η ιστοσελίδα γνωριμιών, OkCupid, διαθέτει ευπάθεια εντός της εφαρμογής που μπορεί να επιτρέψει στους hackers...
Read More
infosec

7ο Συνέδριο Security Project: Οι Νέες Τεχνολογίες για την Ασφάλεια

Στο πλαίσιο του 7ου Συνεδρίου Security Project (www.securityproject.gr) - που διοργανώνεται από την Smart Press και το περιοδικό Security Manager...
Read More
infosec

Cisco: Διορθώνει root holes στο HyperFlex και περισσότερα σφάλματα ασφαλείας

Η Cisco εξέδωσε την Τετάρτη μια δέσμη security updates, τα οποία, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το συντομότερο δυνατό. Υπάρχουν συνολικά...
Read More
infosec

Το Separ Malware κλέβει κωδικούς πρόσβασης μέσω επιθέσεων phishing

Ένα phishing campaign που χρησιμοποιεί έγγραφα PDF για την εξάπλωση του κακόβουλου λογισμικού Separ και κλέβει τα διαπιστευτήρια browser και...
Read More
Latest Posts

Οι streaming υπηρεσίες κυριαρχούν στη μουσική βιομηχανία

Ραγδαία χρήση έχει σημειωθεί το 2018 σε streaming υπηρεσίες μουσικής και video. Το 2016 το 50% της συνολικής αναπαραγωγής μουσικής που έγινε ήταν μέσω streaming από υπηρεσίες όπως είναι το Spotify ή το Tidal, ενώ φέτος το ποσοστό έχει ανεβεί στο 75%, σύμφωνα με την Nielsen.

streaming spotify

Οι Αμερικανοί πέτυχαν μέσω streaming υπηρεσιών την αναπαραγωγή 403 δισεκατομμυρίων μουσικών κομματιών το πρώτο εξάμηνο του 2018, έναν αριθμό χωρίς προηγούμενο.

Οι δυο πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες, οι οποίοι είχαν τις περισσότερες online αναπαραγωγές των κομματιών τους στις ΗΠΑ, είναι ο Drake και ο Post Malone, σημειώνοντας 3.3 και 3.1 δισεκατομμύρια ακροάσεις αντίστοιχα. Το πιο δημοφιλές τραγούδι για το 2018 μέχρι στιγμής είναι το God’s Plan του Drake.

Όσο οι υπηρεσίες streaming μουσικής αναπτύσσονται και το κοινό τους μεγαλώνει, τόσο συνεχίζει να μειώνεται η απήχηση των υπόλοιπων μέσων. Οι πωλήσεις των δίσκων, είτε φυσικών είτε ψηφιακών, μειώνεται σταθερά εδώ και αρκετά χρονιά, μαζί τους και οι πωλήσεις από single κομμάτια, καθώς οι χρήστες στρέφονται προς τις streaming υπηρεσίες.

Φυσικά όμως αυτές οι υπηρεσίες δεν είναι εντελώς δωρεάν. Παρόλο που κάποιες από αυτές παρέχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο τους δωρεάν, εμφανίζουν αρκετές διαφημίσεις, ενώ άλλες παρέχουν συνδρομητικά πακέτα με χρέωση ανά μήνα.

Συνολικά, οι χρήστες που πληρώνουν κάποια μουσική συνδρομητική υπηρεσία, προσφέρουν στην μουσική βιομηχανία σχεδόν 4.1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αντίστοιχα, ενώ οι δωρεάν χρήστες βομβαρδίζονται με πολύ συχνές διαφημίσεις, τα έσοδα που προσφέρουν στην βιομηχανία είναι πολύ λιγότερα, καθώς το 2017 υπηρεσίες όπως το Spotify και το Youtube έβγαλαν περίπου 660 εκατομμύρια δολάρια. Ο αριθμός αν και μεγάλος, φαίνεται μηδαμινός μπροστά στα 4 δισεκατομμύρια που πληρώνουν στο σύνολο οι συνδρομητές των streaming υπηρεσιών.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *