Παρασκευή, 10 Απριλίου, 07:18
Αρχική inet Windows 10 delta updates η Microsoft σταματάει την διάθεση

Windows 10 delta updates η Microsoft σταματάει την διάθεση

Την Τετάρτη που μας πέρασε ο Mike Benson της Microsoft αποκάλυψε ότι η εταιρεία θα σταματήσει την διάθεση των delta updates από τον Φεβρουάριο του 2019 και θα διαθέτει αποκλειστικά τα Express Updates.
Η Microsoft κυκλοφορεί τις αθροιστικές ενημερώσεις στα Windows 10 για να “μειώσει τον κατακερματισμό των οικοσυστημάτων” και για να “διευκολύνει τους διαχειριστές συστημάτων αλλά και τους τελικούς χρήστες να είναι ενημερωμένοι και ασφαλείς”.
Οι αθροιστικές ενημερώσεις όμως έφεραν πάρα πολλά προβλήματα. Το μεγαλύτερο από αυτά είναι ότι από διαχειριστές μέχρι τελικούς χρήστες, κανείς δεν γνωρίζει αν εγκατασταθεί η ενημερωμένη έκδοση ή όχι. Και αν εγκατασταθεί θα παρουσιάσει άλλα προβλήματα στον υπολογιστή;
Η Microsoft όμως αναφέρει άλλο ένα σημαντικό ζήτημα: το συνεχώς αυξανόμενο μέγεθος των ενημερώσεων. Ο Benson αναφέρει ότι οι αθροιστικές ενημερώσεις ξεκίνησαν από 100 έως 200 Megabytes αλλά σήμερα το μέγεθός τους φτάνει μέχρι το 1-1,2 Gigabytes.
Έτσι η εταιρεία το 2017 ανακοίνωσε ότι μείωσε το μέγεθος των Ενημερώσεων των Windows χρησιμοποιώντας διαφορετικά πακέτα.
Η Microsoft σχεδίασε και αναπτύσσει τρεις διαφορετικούς τύπους ενημερώσεων:

    • Οι πλήρεις ενημερώσεις (Full updates) που συμπεριλαμβάνουν όλα τα στοιχεία και τα αρχεία που έχουν αλλαχθεί ή έχουν προστεθεί από την τελευταία μεγάλη ενημέρωση. Η Microsoft αποκαλεί αυτές τις ενημερώσεις LCU, από το Latest Cumulative Update (τελευταία αθροιστική ενημέρωση).
    • Οι ενημερώσεις Delta συμπεριλαμβάνουν μόνο τα στοιχεία και τα αρχεία που άλλαξαν από την τελευταία ενημερωμένη έκδοση. Οι ενημερώσεις Delta μπορούν να εγκατασταθούν μόνο αν το σύστημα ενημερώνεται σε τακτική βάση.
    • Οι ενημερώσεις Express διαθέτουν στο σύστημα μόνο ό, τι χρειάζεται

delta updates
Τα Delta updates είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος από τα express updates και τα Full updates είναι μεγαλύτερα από τις ενημερώσεις Delta.
Οι ενημερώσεις Express έχουν άλλο ένα πλεονέκτημα έναντι των ενημερώσεων Delta: δεν απαιτούν την εγκατάσταση των ενημερώσεων του προηγούμενου μήνα.
Τα delta updates κυκλοφόρησαν από τη Microsoft κυρίως επειδή το πρωτόκολλο των express updates ήταν διαθέσιμο μόνο σε συσκευές που διέθεταν το Windows Update ή το Windows Server Update Services και όχι σε συστήματα διαχείρισης ενημερώσεων από τρίτους κατασκευαστές.
Η Microsoft επέκτεινε το πρωτόκολλο των express updates τον Ιανουάριο του 2017, αλλά δεν απενεργοποίησε τις ενημερώσεις Delta για να “δοθεί χρόνος στις εταιρείες να αναβαθμίσουν τα εργαλεία διαχείρισης ενημερώσεων για την υποστήριξη των express updates”.
Έτσι οι πρόσφατες εκδόσεις των Windows 10 (Windows 10 build 1607 έως και 1803) θα υποστηρίζουν τις ενημερώσεις Delta. To Windows 10 build 1809, (October 2018 Update) θα υποστηρίζει επίσης τις ενημερώσεις Delta αλλά θα είναι η τελευταία έκδοση που θα τις υποστηρίζει.
Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει την υποστήριξη των συγκεκριμένων ενημερώσεων (delta updates) στις 12 Φεβρουαρίου του 2019.
______________________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...