Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν
infosec

Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν

Εν μέσω έντονων εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά από τη θανατηφόρα επίθεση Pulwama στις 14 Φεβρουαρίου, το Σάββατο, ο...
Read More
infosec

Η Google προσπαθεί να προστατεύσει το password σας από hackers

Οι μαζικές παραβιάσεις των password είναι πάρα πολύ συνηθισμένες αυτές τις μέρες. Γι’ αυτό η Google προσπαθεί να επιδιορθώσει το...
Read More
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
Latest Posts

Οι περισσότερες μεταχειρισμένες κάρτες μνήμης περιέχουν δεδομένα προηγούμενων ιδιοκτητών

μνήμηςΜια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου του Hertfordshire στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποκάλυψε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των μεταχειρισμένων καρτών μνήμης εξακολουθούν να περιέχουν υπολείμματα προσωπικών δεδομένων από προηγούμενους ιδιοκτήτες.

Για τη μελέτη τους, οι ερευνητές ανέλυσαν 100 μεταχειρισμένες κάρτες μνήμης SD και micro SD που αγοράστηκαν από το eBay, δημοπρασίες, καταστήματα μεταχειρισμένων και άλλες πηγές σε μια περίοδο τεσσάρων μηνών.

Οι ερευνητές μπόρεσαν να ανακτήσουν selfies, φωτογραφίες και προσωπικά έγγραφα

Συνολικά, οι ερευνητές λένε ότι οι κάρτες μνήμης που μελέτησαν χρησιμοποιούνταν προηγουμένως σε smartphones και tablet, αλλά και σε κάμερες, συστήματα SatNav, ακόμη και drones.

Η ερευνητική ομάδα λέει ότι η διαδικασία ανάλυσης συνίστατο στη δημιουργία μιας bit-by-bit εικόνας της κάρτας και στη συνέχεια στη χρήση διαθέσιμου λογισμικού για να διαπιστωθεί εάν θα μπορούσαν να ανακτήσουν οποιαδήποτε δεδομένα από την κάρτα.

Οι προσπάθειές τους ήταν επιτυχείς και ανησυχητικές ταυτόχρονα, καθώς η ομάδα λέει ότι κατόρθωσε να ανακτήσει δεδομένα από τις κάρτες μνήμης, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών φωτογραφιών, selfies, αντιγράφων διαβατηρίου, λιστών επαφών, βιογραφικών, ιστορικού περιήγησης και άλλων προσωπικών εγγράφων.

Οι άνθρωποι δεν κάνουν σωστά wipe στις συσκευές τους

“Συχνά το πρόβλημα δεν είναι ότι οι άνθρωποι δεν κάνουν wipe τις κάρτες SD τους, αλλά ότι δεν το κάνουν σωστά”, δήλωσε ο Paul Bischoff, Privacy Advocate της εταιρείας Comparitech.com. “Η απλή κατάργηση ενός αρχείου από μια συσκευή καταργεί μόνο την αναφορά που δείχνει σε ποιο σημείο ο υπολογιστής θα μπορούσε να βρει αυτό το αρχείο στη μνήμη της κάρτας. Δεν διαγράφει πραγματικά αυτά και τα zeros που συνθέτουν το αρχείο”, δήλωσε ο Bischoff.

“Τα στοιχεία παραμένουν στην κάρτα μέχρι να αντικατασταθούν από κάτι άλλο”, πρόσθεσε. “Για το λόγο αυτό, δεν αρκεί να επιλέξουμε απλώς όλα τα αρχεία μιας κάρτας μνήμης και να πατήσουμε το πλήκτρο της διαγραφής. Οι κάρτες που αποσύρονται πρέπει να διαγράφονται πλήρως και να επαναδιαμορφώνονται.”

Υπάρχει ειδικό λογισμικό, συμπεριλαμβανομένου και ενός ανοικτού πηγαίου κώδικα, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να κάνουν σωστά wipe τις συσκευές τους διαγράφοντας αρχεία και στη συνέχεια αντικαθιστώντας τα με τυχαία δεδομένα, έτσι ώστε οι προηγούμενες πληροφορίες να αφαιρεθούν μόνιμα και αμετάκλητα από μια συσκευή που ο χρήστης θέλει να πουλήσει.

Αυτή η διαδικασία δεν συνιστάται μόνο για κάρτες μνήμης, αλλά για όλες τις συσκευές αποθήκευσης πολυμέσων, όπως οι κανονικοί σκληροί δίσκοι ή τα USB stick.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *