Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
infosec

Phase change memory: Βιολογικός ιός σε υπερυπολογιστές

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πρωτοποριακό τρόπο να κάνουν τους υπολογιστές πιο γρήγορους με έναν ιό διαφορετικό από αυτούς που έχουμε συνηθίσει,...
Read More
Latest Posts

Οι περισσότερες μεταχειρισμένες κάρτες μνήμης περιέχουν δεδομένα προηγούμενων ιδιοκτητών

μνήμηςΜια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου του Hertfordshire στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποκάλυψε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των μεταχειρισμένων καρτών μνήμης εξακολουθούν να περιέχουν υπολείμματα προσωπικών δεδομένων από προηγούμενους ιδιοκτήτες.

Για τη μελέτη τους, οι ερευνητές ανέλυσαν 100 μεταχειρισμένες κάρτες μνήμης SD και micro SD που αγοράστηκαν από το eBay, δημοπρασίες, καταστήματα μεταχειρισμένων και άλλες πηγές σε μια περίοδο τεσσάρων μηνών.

Οι ερευνητές μπόρεσαν να ανακτήσουν selfies, φωτογραφίες και προσωπικά έγγραφα

Συνολικά, οι ερευνητές λένε ότι οι κάρτες μνήμης που μελέτησαν χρησιμοποιούνταν προηγουμένως σε smartphones και tablet, αλλά και σε κάμερες, συστήματα SatNav, ακόμη και drones.

Η ερευνητική ομάδα λέει ότι η διαδικασία ανάλυσης συνίστατο στη δημιουργία μιας bit-by-bit εικόνας της κάρτας και στη συνέχεια στη χρήση διαθέσιμου λογισμικού για να διαπιστωθεί εάν θα μπορούσαν να ανακτήσουν οποιαδήποτε δεδομένα από την κάρτα.

Οι προσπάθειές τους ήταν επιτυχείς και ανησυχητικές ταυτόχρονα, καθώς η ομάδα λέει ότι κατόρθωσε να ανακτήσει δεδομένα από τις κάρτες μνήμης, συμπεριλαμβανομένων προσωπικών φωτογραφιών, selfies, αντιγράφων διαβατηρίου, λιστών επαφών, βιογραφικών, ιστορικού περιήγησης και άλλων προσωπικών εγγράφων.

Οι άνθρωποι δεν κάνουν σωστά wipe στις συσκευές τους

«Συχνά το πρόβλημα δεν είναι ότι οι άνθρωποι δεν κάνουν wipe τις κάρτες SD τους, αλλά ότι δεν το κάνουν σωστά», δήλωσε ο Paul Bischoff, Privacy Advocate της εταιρείας Comparitech.com. «Η απλή κατάργηση ενός αρχείου από μια συσκευή καταργεί μόνο την αναφορά που δείχνει σε ποιο σημείο ο υπολογιστής θα μπορούσε να βρει αυτό το αρχείο στη μνήμη της κάρτας. Δεν διαγράφει πραγματικά αυτά και τα zeros που συνθέτουν το αρχείο», δήλωσε ο Bischoff.

«Τα στοιχεία παραμένουν στην κάρτα μέχρι να αντικατασταθούν από κάτι άλλο», πρόσθεσε. «Για το λόγο αυτό, δεν αρκεί να επιλέξουμε απλώς όλα τα αρχεία μιας κάρτας μνήμης και να πατήσουμε το πλήκτρο της διαγραφής. Οι κάρτες που αποσύρονται πρέπει να διαγράφονται πλήρως και να επαναδιαμορφώνονται.»

Υπάρχει ειδικό λογισμικό, συμπεριλαμβανομένου και ενός ανοικτού πηγαίου κώδικα, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να κάνουν σωστά wipe τις συσκευές τους διαγράφοντας αρχεία και στη συνέχεια αντικαθιστώντας τα με τυχαία δεδομένα, έτσι ώστε οι προηγούμενες πληροφορίες να αφαιρεθούν μόνιμα και αμετάκλητα από μια συσκευή που ο χρήστης θέλει να πουλήσει.

Αυτή η διαδικασία δεν συνιστάται μόνο για κάρτες μνήμης, αλλά για όλες τις συσκευές αποθήκευσης πολυμέσων, όπως οι κανονικοί σκληροί δίσκοι ή τα USB stick.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *