ΑρχικήinetΠως μια γραμματοσειρά της Microsoft ξεσκέπασε τον πρωθυπουργό του Πακιστάν

Πως μια γραμματοσειρά της Microsoft ξεσκέπασε τον πρωθυπουργό του Πακιστάν

Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Nawaz Sharif «ξεσκεπάστηκε» δημοσίως αφού το ανώτατο δικαστήριο της χώρας θεώρησε πλαστά κάποια έγγραφα που κυκλοφόρησαν, και αποδείκνυαν τον κρυφό πλούτο που είχε σε ακίνητα και εικονικές εταιρείες. Οι ερευνητές της υπόθεσης παρατήρησαν ότι η γραμματοσειρά της Microsoft που είχε χρησιμοποιηθεί στο έγγραφο, δεν υπήρχε κατά τον  υποτιθέμενο χρόνο συγγραφή του.

microsoft font pakistan prime minister

Το πενταμελές ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα ότι ο Sharif δεν θα κατέχει πλέον δημόσια θέση επειδή ήταν “ανέντιμος απέναντι στο κοινοβούλιο και στο δικαστικό σύστημα». Ένας εκπρόσωπος του κόμματος του πρωθυπουργού δήλωσε λίγο μετά την απόφαση του δικαστηρίου ότι ο Sharif θα αποχωρήσει από την θέση του, και ότι το γραφείο του θα διαλυθεί.

Τα οικονομικά στοιχεία της οικογένειας του Sharif συγκεντρώθηκαν μετά την διαρροή 11,5 εκατομμυρίων εγγράφων, γνωστών ως Panama Papers που έγινε το 2016. Η διαρροή περιλάμβανε ευαίσθητα έγγραφα από πολλούς ισχυρούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και μαζί στοιχεία με τους τρόπους που έκρυβαν τις περιουσίες τους. Το όνομα του Sharif ήταν ένα από τα χιλιάδες άτομα που περιλάμβανε η λίστα, και έτσι ξεκίνησε η έρευνα.

Η έρευνα που διεξάχθηκε συγκέντρωσε πολλές παραβιάσεις που είχε διαπράξει ο Sharif και η οικογένεια του. Όταν κατηγορήθηκαν για τις εν λόγω παραβιάσεις, η κόρη του Sharif, προσπάθησε να διαψεύσει τις κατηγορίες μέσω ενός Tweet, στο οποίο επισύναπτε ένα πλαστό έγγραφο. Αυτό όμως που της διέφυγε (όχι όμως και από τους ερευνητές της υπόθεσης) ήταν το τι γραμματοσειρά χρησιμοποίησε. Ενώ το έγγραφο υποτίθεται ότι είχε συγγραφεί το 2006, χρησιμοποιούσε την γραμματοσειρά Calibri, η οποία κυκλοφόρησε δημοσίως το 2007 από την Microsoft.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS