RFID κάρτες: 12 τρόποι για να αποφύγετε το remote hack από κλέφτες!
infosec

RFID κάρτες: 12 τρόποι για να αποφύγετε το remote hack από κλέφτες!

Οι RFID κάρτες χρησιμοποιούν ραδιοσυχνότητες για τη μετάδοση δεδομένων. Οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν αυτές τις κάρτες για να πληρώσουν...
Read More
infosec

Η Apple προειδοποιεί πως τα iPhones έχουν ένα σοβαρό πρόβλημα

Η Apple προειδοποιεί πως η λειτουργία των iPhones θα αλλάξει με τα νέα updates που πλησιάζουν. Όσο η εταιρεία αγωνίζεται...
Read More
infosec

Κι άλλη παραβίαση δεδομένων στο Facebook: εκτέθηκαν φωτογραφίες 6,8 εκατομμυρίων χρηστών

Μία νέα παραβίαση δεδομένων στο Facebook, προέκυψε από ένα σφάλμα στο Photo API, το οποίο επέτρεψε σε προγραμματιστές εφαρμογών να...
Read More
infosec

Chromebook: Η εφαρμογή Family Link προστατεύει τα παιδία σας στο διαδίκτυο

Η Google εισήγαγε επιπλέον δυνατότητες ελέγχου στους φορητούς υπολογιστές Chromebook, στους οποίους οι γονείς θα μπορούν πλέον να ορίζουν χρονικά...
Read More
infosec

Brave: Επιλέγει Chromium όπως οι Google Chrome, Vivaldi, Opera, Edge

Το Chromium code base ανοιχτού κώδικα της Google κερδίζει σταθερά έδαφος. Μετά την απόφαση της Microsoft να το χρησιμοποιήσει για...
Read More
Latest Posts

Το Google Translate θα λειτουργεί offline για περισσότερα κινητά

TranslateΤο Google Translate είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για αρκετούς ανθρώπους και σύντομα πρόκειται να καταστεί πολύ πιο εύχρηστο για όσους δεν έχουν καλή σύνδεση στο διαδίκτυο.

Η Google κυκλοφορεί μια ενημερωμένη έκδοση του Google Translate για Android, η οποία θα επιτρέπει την offline λειτουργία του, για περισσότερα τηλέφωνα, καθώς θα καταλαμβάνει λιγότερο χώρο. Αυτό θα γίνει χάρη σε ένα νέο αλγόριθμο βασισμένο στην αναγνώριση φράσεων, που χρησιμοποιεί ένα σύστημα μετάφρασης τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την ομάδα deep learning της εταιρείας, τη Google Brain.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του Google Translate, Julie Cattiau, οι μεταφράσεις τώρα θα γίνονται λαμβάνοντας υπόψη ολόκληρη τη φράση και όχι μόνο μερικές λέξεις.

Η Cattiau λέει ότι η ομάδα ανακατασκεύασε το Google Translate από την αρχή το τελευταίο ενάμισι έτος, γεγονός που οδήγησε σε μια «πιο τέλεια τεχνολογία» από αυτή της προηγούμενης δεκαετίας ύπαρξης της υπηρεσίας.

Η Cattiau ταξίδεψε σε πολλά μέρη του κόσμου, προκειμένου να μάθει ποιες αλλαγές επιθυμούν οι χρήστες. Δύο από αυτά τα μέρη, ήταν η Ινδία και η Ινδονησία, όπου το Google Translate έχει τη μεγαλύτερη χρήση (σύμφωνα με τη Google, το 90 τοις εκατό των μεταφράσεων της υπηρεσίας γίνεται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών). Διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι εκεί, συχνά δεν είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο όταν ήθελαν να πραγματοποιήσουν μεταφράσεις, κάτι που αύξησε την ανάγκη για δυνατότητα μετάφρασης εκτός σύνδεσης.

Παρόλο που οι χρήστες μπορούσαν να κατεβάσουν στο παρελθόν γλώσσες στο Google Translate, τα αρχεία ήταν συνήθως υπερβολικά μεγάλα για τα φτηνότερα smartphones που είναι κοινά στις αγορές αυτές. Με την ενημέρωση, κάθε γλώσσα καταλαμβάνει τώρα μόνο 35-45 MB, αυξάνοντας σημαντικά την προσβασιμότητα του εργαλείου.

Αλλά δεν χρησιμοποιούν όλες οι λειτουργίες την τεχνολογία που υποστηρίζεται από AI. Ο νέος αλγόριθμος δεν θα υποστηρίζει μεταφράσεις από φωτογραφική μηχανή επαυξημένης πραγματικότητας – γνωστές ως Word Lens – ή χειρόγραφες μεταφράσεις, αλλά η Cattiau είπε ότι οι προγραμματιστές εξετάζουν την προσθήκη αυτών σε μια μελλοντική ενημέρωση.

Η Google έχει πειραματιστεί με τις μεταφράσεις εκτός σύνδεσης, σε ένα μικρό κομμάτι χρηστών και θα κυκλοφορήσει τη λειτουργία τις επόμενες εβδομάδες. Η νέα λειτουργία διατίθεται σε 59 γλώσσες συνολικά – ανατρέξτε στον ιστότοπο του Google Translate για την πλήρη λίστα.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *