ΑρχικήsecurityBlueborne: Η Lenovo κυκλοφορεί updates για tablets της μετά από 9 μήνες

Blueborne: Η Lenovo κυκλοφορεί updates για tablets της μετά από 9 μήνες

Εννέα μήνες μετά την ειδοποίηση ερευνητών για το Blueborne bug, η Lenovo κυκλοφόρησε ένα patch για 3 δημοφιλείς σειρές των Android tablet της.

Blueborne

Η Lenovo που είναι η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία tablet στον κόσμο, δήλωσε ότι τα patches είναι διαθέσιμα για λήψη μέσω του site της, και είναι διαθέσιμα για 4 Lenovo Tab, 14 Tab essential και 3 Yoga tab.

“Οι αναβαθμίσεις πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα”, δήλωσε η Lenovo στις σημειώσεις των αναβαθμίσεων που κυκλοφόρησε, καθώς οι ευπάθειες που προκαλεί το BlueΒorne είναι κρίσιμες και υψηλής προτεραιότητας.

“Τελειώσαμε τις αναβαθμίσεις για τα laptop μας πριν αρκετό καιρό, και με αυτήν την κυκλοφορία κλείνει ο κύκλος του BlueBorne ολοκληρωτικά”. Η εταιρία είπε ότι δεν είναι σύνηθες για να καθυστερεί τόσο πολύ τις ενημερώσεις για security patches, και συμπλήρωσε ότι υπάρχει λόγος που μερικά μοντέλα αναβαθμίζονται ενώ άλλα όχι.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 μαζί με την ανακάλυψη του BlueBorne, ανακοινώθηκαν  οι ευπάθειες που προκαλούσε σε δισεκατομμύρια συσκευές σε Android και Apple συσκευές. Aφορούσε smartphone, tablets, εκτυπωτές, smart TVs και IoT συσκευές που χρησιμοποιούσαν το πρωτόκολλο Bluetooth. Οι ευπάθειες επέτρεπαν στον επιτιθέμενο να πάρει τον πλήρη έλεγχο κάποιας συσκευής, να μοιράσει malware, ή να διεκπεραιώσει μια man in the middle επίθεση ώστε να πάρει πρόσβαση σε κρίσιμα δεδομένα.

Εκείνη την περίοδο, υπολογίζεται ότι 5.3 δισεκατομμύρια συσκευές ήταν εκτεθειμένες σε αυτού του τύπου την επίθεση, με 2.1 δισεκατομμύρια από αυτές να είναι Android συσκευές. Μόνο οι 900.000 από αυτές είχαν διαθέσιμες ενημερώσεις λογισμικού σε σύντομο   χρονικό διαστήματα για την διόρθωση της ευπάθειας.

Η λίστα με τα tablet για τα οποία η Lenovo κυκλοφόρησε updates είναι η εξής: TB3-X70F, TB3-X70I, TB3-X70L, TB3-X70N, TB-7304F, TB-7304I, TB-7304X, TB-7504F, TB-7504X TB-8704V, TB-8704X, TB-X304F, TB-X304L, TB-X304N, TB-X704A, TB-X704F, TB-X704L, TB-X704V, YT-X703F, YT-X703L and YT-X703X.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS