ΑρχικήinetΓιατί η Παπούα Νέα Γουινέα απαγορεύει το Facebook για ένα μήνα;

Γιατί η Παπούα Νέα Γουινέα απαγορεύει το Facebook για ένα μήνα;

FacebookΦαίνεται ότι ορισμένες χώρες δεν είναι ακόμα διατεθειμένες να δεχτούν την δημόσια συγγνώμη και να συγχωρέσουν τόσο εύκολα το Facebook, μετά το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica.

Ο υπουργός Επικοινωνιών της Παπούα Νέας Γουινέας Sam Basil, δήλωσε στην Post Courier της χώρας, ότι οι πολίτες πρέπει να αναμένουν την απαγόρευση του Facebook για διάστημα ενός μήνα. Η κυβέρνηση θα μπλοκάρει την πρόσβαση στον ιστότοπο για ένα μήνα, προκειμένου να αξιολογήσει τα οφέλη έναντι των κινδύνων που επιφυλάσσει το κοινωνικό δίκτυο για τους πολίτες, ιδιαίτερα σε ότι αφορά θέματα πορνογραφίας και ψεύτικων λογαριασμών.

“Ο χρόνος αυτός θα επιτρέψει τη συλλογή πληροφοριών για τον εντοπισμό χρηστών που κρύβονται πίσω από ψεύτικους λογαριασμούς, χρηστών που μεταφορτώνουν πορνογραφικές εικόνες, χρηστών που δημοσιεύουν ψευδείς και παραπλανητικές πληροφορίες στο Facebook, ώστε να καταργηθούν”, δήλωσε ο Basil. “Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες με πραγματικές ταυτότητες να χρησιμοποιούν υπεύθυνα το κοινωνικό δίκτυο”.

Ο τερματισμός λειτουργίας αποτελεί αναγκαστική εκτέλεση του νόμου του 2016 περί εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο της Παπούα Νέας Γουινέας. Ο μήνας χωρίς Facebook θα επιτρέψει στην αστυνομία να βρει εγκληματίες που χρησιμοποιούν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η κυβέρνηση θα ερευνήσει το ρόλο που διαδραματίζει αυτό στην κοινωνία.

Ο Basil δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει επίσης τη δημιουργία του δικού της κρατικού κοινωνικού δικτύου.

Με πληθυσμό περίπου 8,4 εκατομμυρίων ανθρώπων, η Παπούα Νέα Γουινέα, έχει περίπου τον ίδιο αριθμό πολιτών με τη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, σύμφωνα με το The Guardian, μόνο το 12 τοις εκατό των κατοίκων χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο και το Facebook. Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 1 εκατομμύριο ανθρώπους, γεγονός που αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό των 2.19 δισεκατομμυρίων ενεργών μηνιαίων χρηστών του Facebook.

Αλλά αν ο περιορισμός αυτός αρχίσει να εξαπλώνεται και σε άλλες μικρότερες χώρες, αυτό θα μπορούσε να βλάψει την παγκόσμια εικόνα του Facebook. Ειδικά τη στιγμή, που ο CEO του δηλώνει πόσο σημαντικό είναι γι αυτόν να μετατρέψει το κοινωνικό του δίκτυο σε μια αναγκαιότητα της καθημερινότητας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS