ΑρχικήinetΗ Microsoft δεν θεωρεί πλέον εχθρό της την Apple

Η Microsoft δεν θεωρεί πλέον εχθρό της την Apple

Η Microsoft και η Apple θεωρούνται δύο αιώνιοι εχθροί με την εκστρατεία «Mac versus PC» να σηματοδοτεί το απόγειο της διαμάχης τους.

Η Micrοsoft έρχεται να διαψεύσει τις φήμες, τονίζοντας ότι η πολιτισμική της μετατόπιση έχει μετατρέψει την Apple από αντίπαλο σε φίλο, καθώς η στρατηγική της περιλαμβάνει τη μεταφορά εφαρμογών και υπηρεσιών στην πλατφόρμα και τις συσκευές της Cupertino.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Office, το οποίο τρέχει σε Windows, σε Mac, σε iPhone και σε iPad. Ο Microsoft Edge κυκλοφορεί επίσης στο iPad και το iPhone και γενικότερα η πλειοψηφία των εφαρμογών της Microsοft μπορούν να εγκατασταθούν και σε Apple συσκευές.

Η εταιρεία στοχεύει να κάνει τα προϊόντα της διαθέσιμα σε όλους ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιούν. Δεν θέλει να χτυπήσει τους αντιπάλους της αλλά να ενημερώνει και να βελτιώνει τις εφαρμογές της στις δικές τους συσκευές. Αν αυτό σημαίνει παράλληλα βελτίωση και κάποιας εφαρμογής της Apple, δεν το απορρίπτει.Microsoft

«Ανακαλύψαμε ότι είναι πολύ καλύτερο για εμάς να επικεντρωθούμε στους δικούς μας οπαδούς. Οι οπαδοί είναι αυτοί που πρόκειται να προωθήσουν τα προϊόντα μας, οι οπαδοί θα μας πουν ειλικρινά τι πρέπει να διορθώσουμε για να γίνουμε καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε» δήλωσε ο Chris Capossela, υπεύθυνος Marketing της Micrοsoft.

Δεν αποτελεί μυστικό ότι η Microsoft έχει επικριθεί στο παρελθόν για τις τακτικές που έχει ακολουθήσει σχετικά με τα προϊόντα της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αυξημένη εστίαση της εταιρείας στο iPhone, σε συνδυασμό με την έλλειψη ενδιαφέροντος για τη βελτίωση των Windows Phone, που δημιούργησε αρνητικές εντυπώσεις για την εταιρεία.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS