ΑρχικήinetΤα Windows 10 φτάνουν το μερίδιο αγοράς τους στο 50%

Τα Windows 10 φτάνουν το μερίδιο αγοράς τους στο 50%

Μέρα με την μέρα, τα Windows 10 αυξάνουν το μερίδιο αγοράς τους ενώ ο μεγαλύτερος αντίπαλος τους, τα Windows 7, υποχωρούν σταδιακά.

Συγκεκριμένα, τα Windows 10 κατάφεραν να αυξήσουν το μερίδιο τους σε 43,95% από το 43,53% ενώ τα Windows 7 μειώθηκαν από 41,59% σε 41,51%.

Όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις των Windows βρίσκονται αρκετά πίσω με τα Windows 8.1 να λαμβάνουν επί του παρόντος την τρίτη θέση.

Η πορεία των Window 10 αναμένεται να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού χάρη στη κυκλοφορία του Spring Creators Update. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές η νέα ενημερωμένη έκδοση θα είναι διαθέσιμη από τις 10 Απριλίου.

Βέβαια, αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί,  ο ρυθμός αύξησης των Windows 10 είναι χαμηλότερος από τον προβλεπόμενο. Η Microsoft σχεδίαζε να φέρει τα Windows 10 σε 1 δισεκατομμύριο συσκευές μέχρι το τέλος του 2018, κάτι που δεν θα επιτευχθεί αν λάβουμε υπόψη την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Windows 10

Από την άλλη πλευρά, η Microsoft έχει να αντιμετωπίσει τα Windows 7 τα οποία έχουν αρχίσει να γίνονται μεγάλο βάρος για την εταιρεία που θέλει να τερματίσει την υποστήριξη τους τον Ιανουάριο του 2020. Οι χρήστες φαίνεται να έχουν αγαπήσει το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα και είναι αρκετά διστακτικοί στη μετάβαση στα Windows 10.

To ίδιο σκηνικό έχουμε ξανασυναντήσει το 2014, όταν η Microsoft εγκατέλειψε τα Windows XP και οι χρήστες αρνούνταν να ακολουθήσουν. Τα Windows XP είχαν γίνει τόσο δημοφιλή μεταξύ των χρηστών οι οποίοι παρέβλεπαν το ενδεχόμενο έκθεσης σε ευπάθειες που θα μπορούσαν να παραβιάσουν τα προσωπικά τους δεδομένα με την παραμονή σε ένα μη υποστηριζόμενο λειτουργικό σύστημα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS