ΑρχικήinetΗ Microsoft λέει ότι το Windows Defender είναι ένα φανταστικό Antivirus

Η Microsoft λέει ότι το Windows Defender είναι ένα φανταστικό Antivirus

Το Windows Defender έχει βελτιώσει την απόδοση και την συνολική του βαθμολογία, στις πρόσφατες δοκιμές προστασίας από ιούς που πραγματοποιούνται από προμηθευτές ασφάλειας παγκοσμίως, και η Microsoft χρησιμοποιεί αυτή την ευκαιρία για να παρέχει μια σειρά από ενδιαφέροντα στοιχεία υπέρ της υιοθέτησης του προϊόντος.

Σε μια ανάρτηση που επικεντρώνεται στο πόσο ισχυρό είναι το Windows Defender στον τομέα των επιχειρήσεων, ο Μπραντ Άντερσον, αντιπρόεδρος του Enterprise Client & Mobility team της Microsoft, αναφέρει ότι τουλάχιστον το 18% των συσκευών των Windows 7 και των Windows 8 τρέχουν τη λύση antivirus της εταιρείας.

Ενώ τα ποσοστά μπορεί να μην φαίνονται ιδιαίτερα σημαντικά με την πρώτη ματιά, αξίζει να γνωρίζουμε ότι τα Windows 7 δεν φέρουν προεγκατεστημένη τη συγκεκριμένη λύση ασφάλειας, προκειμένου οι χρήστες να επιλέξουν το Windows Defender και όχι ένα antivirus τρίτου κατασκευαστή. Επιπλέον, περισσότερο από το 50 τοις εκατό των συσκευών των Windows 10 φέρεται να χρησιμοποιούν το Windows Defender, αν και στην περίπτωση αυτή το ποσοστό είναι πιο λογικό δεδομένου ότι το antivirus προσφέρεται προ-εγκατεστημένο.

“Τα antivirus μας είναι μια φανταστική λύση! Κοιτώντας τα αποτελέσματα των παραπάνω δοκιμών πραγματικά δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Με κορυφαίες βαθμολογίες πέντε μηνών, που χτύπησαν μερικούς από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές μας, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η λύση μας μπορεί να σας προστατεύσει από τις πιο προηγμένες απειλές”, εξηγεί ο Anderson.

Συζητώντας τις δυνατότητες που προσφέρει το antivirus σε επίπεδο επιχειρήσεων, ο Anderson τονίζει ότι το Windows Defender είναι πιο εύκολο στη χρήση και επίσης σημαντικά φθηνότερο σε σύγκριση με λύσεις τρίτων κατασκευαστών, καθώς οι δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του antivirus ενσωματώνονται απευθείας στο λειτουργικό σύστημα.

Επισημαίνοντας την απόδοση του Windows Defender στις πιο πρόσφατες δοκιμές εντοπισμού ιών, ο ειδικός της Microsoft εξηγεί ότι η υιοθέτηση της συγκεκριμένης λύσης ασφαλείας, οδηγεί στην εξάλειψη τυχόν προβλημάτων συμβατότητας, κατά την κυκλοφορία μιας σημαντικής ενημέρωσης του λειτουργικού συστήματος.

“Δεν χρειάζεται να περιμένετε από κάποιον τρίτο κατασκευαστή, να πιστοποιήσει και να παρέχει υποστήριξη για το λογισμικό του. Αντίθετα, έχετε πλήρη υποστήριξη και συμβατότητα από την πρώτη ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι οι νέες εκδόσεις των Windows και όλες οι τελευταίες τεχνολογίες ασφαλείας μπορούν να αναπτυχθούν ταχύτερα. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε ισχύ, να παραμείνετε ενημερωμένοι και να είστε πιο ασφαλείς”, προσθέτει ο Anderson.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το Windows Defender είναι πάντα νούμερο ένα. Τα πρόσφατα βραβεία antivirus που απονέμονται από την AV-TEST έδειξαν ότι τα Bitdefender, Kaspersky και Symantec αποδείχθηκαν τα κορυφαία antivirus παγκοσμίως για το 2017.

Microsoft

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS