ΑρχικήinetΗ μετοχή του Facebook πέφτει. Για ποιόν λόγο όμως;

Η μετοχή του Facebook πέφτει. Για ποιόν λόγο όμως;

Η μετοχή του Facebook υποχώρησε σχεδόν 7% τη Δευτέρα λόγω της διαμάχης μεταξύ facebook και Cambridge Analytica για τα δεδομένων. Η εταιρεία Cambridge Analytica έχει συγκεντρώσει πληροφορίες από 50 εκατομμύρια χρήστες του Facebook σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία του Trump. Ακόμα και μετά τη μεγάλη πτώση της αξίας των μετοχών, το Facebοok είναι μία από τις πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο.

Ο Mark Zuckerberg κατέχει 400 εκατομμύρια μετοχές στο Facebook και το δίκτυό του μειώθηκε κατά 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Zuckerberg εξακολουθεί να κατέχει περίπου 69,5 δισεκατομμύρια δολάρια από μετοχές της πλατφόρμας. Αυτό αρκεί για να τον καταστήσει τον έκτο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes. Τα στοιχεία του Forbes έδειξαν ότι ο πλούτος του Zuckerberg μειώθηκε κατά 6,7% – μια απώλεια που μεταφράζεται σε 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια- σε λίγες μόνο ώρες τη Δευτέρα.Facebook

Η μετοχή του Facebοok ανακτήθηκε και από την Παρασκευή ο πλούτος του Zuckerberg αυξήθηκε κατά 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaire Index. Παρά την ανάκαμψη, το Facebook δέχτηκε μια σημαντική προσωρινή μείωση της καθαρής αξίας του ύψους των 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι στιγμής για το 2018.

Ο ιδρυτής του Facebοok δεν είναι ο μόνος δισεκατομμυριούχος στο τομέα της τεχνολογίας που αντιμετώπισε μια ξαφνική απώλεια τη Δευτέρα. Οι μετοχές της Alphabet, της μητρικής εταιρείας της Google, μειώθηκαν κατά 4% και οι καθαρές αξίες των ιδρυτών της εταιρείας Larry Page και Sergey Brin ελαττώθηκαν κατά περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Ο Jeff Bezos τα πηγαίνει πολύ καλύτερα από τον Mark Zuckerberg από άποψη καθαρού κέρδους για το 2018. Ενώ το απόθεμα του Zuckerberg έχει πληγεί με καθαρή μείωση, ο Bezos έχει φτάσει τα 30 δισ. δολάρια μέχρι στιγμής για φέτος.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS