ΑρχικήinetForbes: Η Microsoft σταματάει τη συλλογή δεδομένων στα Windows 10

Forbes: Η Microsoft σταματάει τη συλλογή δεδομένων στα Windows 10

Η συλλογή δεδομένων των Windows 10 εξακολουθεί να απασχολεί πάρα πολλούς πελάτες της Microsoft, αν και η εταιρεία έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι δεν συλλέγει καμία προσωπική πληροφορία, παρά μόνο τα δεδομένα δυσλειτουργίας εφαρμογών, και αναφορών απόδοσης κάτι που θα μπορούσε να συμβάλει στη βελτίωση του λειτουργικού συστήματος.Windows 10 Privacy

Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που κατηγορούν ευθέως τη Microsoft ότι χρησιμοποιεί τα Windows 10 για να συλλέξει πληροφορίες από εκατομμύρια χρήστες.

Παρόλο που όλες σχεδόν οι συνδέσεις που πραγματοποιούνται από τα Windows 10 οδηγούν σε διακομιστές της Microsoft δεν υπάρχει απόδειξη για το είδος των δεδομένων που συλλέγονται από την εταιρεία, λόγω του ότι ο κώδικας του λειτουργικού συστήματος είναι κλειστός.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευση του Forbes, η Microsoft υπόσχεται περαιτέρω tweaks στα Windows 10 που θα επιτρέπουν στους χρήστες να απενεργοποιήσουν εντελώς την τηλεμετρία και να μπλοκάρουν κάθε αποστολή δεδομένων στην εταιρεία.

Υπάρχει όμως κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να σημειωθεί.

Πρώτα απ ‘όλα, η Microsoft υποσχέθηκε λίγο πολύ το ίδιο πράγμα τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο Terry Myerson, ανέφερε σε μια δημοσίευση στο blog της εταιρείας ότι το Redmond σχεδιάζει να δώσει στους χρήστες περισσότερο έλεγχο στα δεδομένα που συλλέγονται από το λειτουργικό σύστημα.

Τότε ο Myerson είχε εξηγήσει ότι οι χρήστες θα αποκτήσουν περισσότερο έλεγχο στις υπηρεσίες τηλεμετρίας των Windows 10, αλλά συνιστάται να επιτρέπουν την αποστολή δεδομένων των δυσλειτουργιών, καθώς βοηθούν την εταιρεία να βελτιώσει την απόδοση του λειτουργικού συστήματος και να καθορίσει θέματα που διαφορετικά θα ήταν αδύνατο να εντοπίσει.

Η σημερινή δημοσίευση αναφέρει λίγο πολύ την ίδια υπόσχεση, χωρίς να αναφέρει κάποια δέσμευση από την Microsoft για το πότε θα το δούμε να συμβαίνει. Το Forbes από την άλλη αναφέρει ότι “η δήλωση ήταν για τις ενημερώσεις που θα έρθουν το 2016.”

http://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2016/02/11/microsoft-makes-windows-10-u-turn

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS