ΑρχικήinetAlcatel: Βομβαρδίζει με διαφημίσεις τους Android χρήστες μέσω εφαρμογών της

Alcatel: Βομβαρδίζει με διαφημίσεις τους Android χρήστες μέσω εφαρμογών της

Η Alcatel ξεκίνησε να προβάλλει διαφημίσεις των δικών της Android συσκευών χρησιμοποιώντας εφαρμογές που είναι προ-εγκατεστημένες στα δικά της τηλέφωνα και τα οποία ενημερώθηκαν πρόσφατα στο Google Play Store.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται για μια εταιρεία μεγέθους της Alcatel, αρκετές από τις εφαρμογές της προωθούν τις ενοχλητικές διαφημίσεις, συμπεριλαμβανομένου του launcher και της gallery. Η τελευταία, ωστόσο, υπέστη μια σειρά από σιωπηλές τροποποιήσεις που σίγουρα εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το πώς η Alcatel χειρίστηκε ολόκληρο το adware saga.Alcatel

Πρώτα απ ‘όλα, όπως αναφέρθηκε στο Android Police, η εφαρμογή Gallery έχει μετονομαστεί σε Candy Gallery στο Google Play Store και ενημερώθηκε αυτόματα σε όλες τις συσκευές της Alcatel που χρησιμοποιούν Android. Η νέα εφαρμογή προβάλλει διαφημίσεις και οι χρήστες ουσιαστικά δεν έχουν κανένα τρόπο να αποτρέψουν αυτήν τη συμπεριφορά αν ολοκληρωθεί η ενημέρωση.

Αυτό που είναι πραγματικά περίεργο είναι ότι η προηγούμενη ενημερωμένη έκδοση για την εφαρμογή Gallery κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2017 και η νέα έκδοση που δημοσιεύθηκε στις 27 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους φαίνεται να προορίζεται για την εισαγωγή του adware. Ακόμα πιο περίεργο είναι ότι η εφαρμογή που απαιτούσε προηγουμένως πρόσβαση σε αρχεία, ζητά τώρα από τους χρήστες να επιτρέψουν την ανάγνωση των πληροφοριών ID συσκευής, SMS, σύνδεσης Wi-Fi και πολλά άλλα.

Χωρίς να υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη δήλωση από την Alcatel, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να κλαπεί το κλειδί της εφαρμογής και να χρησιμοποιηθεί για να προωθήσει τις διαφημίσεις στις συσκευές των χρηστών. Αυτό, ωστόσο, είναι πολύ απίθανο, δεδομένου ότι η Alcatel θα είχε καταργήσει άμεσα τις καταχωρίσεις μετά την αποκάλυψη της παραβίασης.

Πληροφοριακά, οι αξιολογήσεις του Google Play Store αντικατοπτρίζουν απόλυτα την απροσδόκητη συμπεριφορά που έχει ενσωματώσει η Alcatel στις εφαρμογές της

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS