ΑρχικήinetΟι C&C Server για IoT Botnets διπλασιάστηκαν το 2017

Οι C&C Server για IoT Botnets διπλασιάστηκαν το 2017

Το 2017, ο αριθμός των C&C servers που χρησιμοποιήθηκαν για τη διαχείριση των IoT Botnets υπερδιπλασιάστηκε,από 393 το 2016 έφτασε 943 το 2017.

Botnets

Ο αριθμός βασίζεται στα στατιστικά στοιχεία που παρέχει ο Spamhaus, ένας οργανισμός που συγκεντρώνει δεδομένα σχετικά με κακόβουλους ιστότοπους.

Σε μια συνοπτική αναφορά για το προηγούμενο έτος, ο Spamhaus αναφέρει ότι το 2017 ανέδειξε πάνω από 9.500 νέα C&C(Command And Control) botnets το οποίο σημαίνει αύξηση 32% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Στην στατιστική αυτή περιέχονται και διευθύνσεις IP των botnets που αποτελούνται από πολλούς τύπους συσκευών και όχι μόνο από IoT. Ο αριθμός 9.500+ περιλαμβάνει επίσης ανιχνεύσεις για όλα τα είδη δραστηριοτήτων στον διαδίκτυο, όπως C&C servers που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των botnet σε DDOS επιθέσεις, των δικτύων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, των banking Trojans καθώς και των phising και malware kits που περιέχουν.

Εκτός από τις διευθύνσεις IP, ο Spamhaus δημιούργησε μια μαύρη λίστα για domain names, στις περιπτώσεις που οι απατεώνες έκρυβαν την IP των C&C servers πίσω από διάφορα sites. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές ασφαλείας, “Για να φιλοξενήσουν τα botnet οι κυβερνοεγκληματίες, συνήθως προτιμούν να χρησιμοποιούν ένα domain name το οποίο και προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τον έλεγχο αυτών και των διαφόρων λειτουργιών τους.” Σύμφωνα με τον Spamhaus, καταγράφηκαν πάνω από 50.000 νέα domain names τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για C&C servers και botnets, το 2017. Ο πιο συνηθισμένος τύπος C&C server περιείχε το κακόβουλο λογισμικό “Pony”, ένας trojan που κλέβει πληροφορίες και μπορεί να συλλέξει κωδικούς πρόσβασης από μολυσμένες συσκευές.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια λίστα με τα Top 20 πιο γνωστά Botnets καθώς και τι τύπου είναι.

 

 

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS