ΑρχικήinetMicrosoft: Προετοιμαστείτε για σημαντική επιβράδυνση του παλιού σας υπολογιστή μετά την εγκατάσταση...

Microsoft: Προετοιμαστείτε για σημαντική επιβράδυνση του παλιού σας υπολογιστή μετά την εγκατάσταση patches για το Spectre

επιβράδυνσηΣτο ξεκίνημα αυτής της τεράστιας ευπάθειας, που επηρεάζει το σύνολο σχεδόν τον υπολογιστών που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια, αναφέρθηκε ότι οι χρήστες θα πρέπει να αναμένουν μια σημαντική επιβράδυνση μετά την εγκατάσταση των patches που δημιουργήθηκαν για την αντιμετώπισή της. Τώρα η Microsoft έχει κάνει ορισμένες δοκιμές συγκριτικής αξιολόγησης και έχει προσφέρει μια συγκεκριμένη ιδέα για το τι πρέπει να περιμένετε.

Σε μια ανάρτηση στο blog της Microsoft σχετικά με την ασφάλεια, ο Terry Myerson μοιράστηκε μερικές χρήσιμες πληροφορίες που όλοι οι χρήστες Windows πρέπει να διαβάσουν. Μπορεί να γνωρίζετε ήδη ότι οι κατασκευαστές υλικού και οι προγραμματιστές είχαν κάνει συνδυασμένες προσπάθειες, αφού ενημερώθηκαν για τα ελαττώματα που προέκυψαν.

Σε ότι αφορά την επιδιόρθωση των επηρεαζόμενων συστημάτων, το Meltdown και μία έκδοση του Spectre θα έχουν ελάχιστες επιπτώσεις στις επιδόσεις απόδοσης. Εντούτοις, ο καθορισμός για τη δεύτερη παραλλαγή του Spectre θα φέρει πιο σημαντική επιβράδυνση και οι χρήστες θα παρατηρήσουν μείωση της απόδοσης στα συστήματά τους.

Αυτή η επιβράδυνση καθίσταται ακόμη πιο ανησυχητική για τους χρήστες που εκτελούν Windows OS σε παλαιότερους επεξεργαστές Intel CPUs-2015-era με Haswell ή παλαιότερους CPU, για να είμαστε ακριβείς.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Εάν εκτελείτε παλαιότερες εκδόσεις των Windows, όπως τα Windows 7 και Windows 8, θα πρέπει να αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη επίπτωση εξαιτίας των παλιότερων μεταβάσεων του πυρήνα χρήστη.

Σε μια άλλη σχετική εξέλιξη, η Microsoft έχει σταματήσει τα patches για Meltdown και Specter για τις μηχανές που τρέχουν AMD. Αυτό φέρεται να επηρεάζει τους παλαιότερους επεξεργαστές AMD όπως το Athlon X2 6000+.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Microsoft, συνεργάζεται με την AMD για να επιλύσουν το πρόβλημα και να προωθήσουν ξανά τις ενημερώσεις το συντομότερο δυνατό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS