ΑρχικήinetΕντοπίστηκε ψεύτικη MinerBlock επέκταση στο Chrome Store

Εντοπίστηκε ψεύτικη MinerBlock επέκταση στο Chrome Store

Ο ερευνητής ασφάλειας Bryan Campbell  ανακάλυψε μια κακόβουλη επέκταση του MinerBlock στον Chrome, η οποία μεταμφιέζεται ως νόμιμη. Η νόμιμη επέκταση του MinerBlock χρησιμοποιείται για να αποκλείσει ιστότοπους που χρησιμοποιούν mining για κρυπτονομίσματα μέσω browser, ενώ η πρόσφατα ανακαλυφθείσα έκδοση αναγκάζει το Chrome να παίζει επανειλημμένα βίντεο στο παρασκήνιο χωρίς να το γνωρίζετε.MinerBlock

 

Οι σελίδες τους στο Chrome Web Store είναι διαφορετικές, με το ψεύτικο να περιέχει Ρώσικο κείμενο και άλλο όνομα κατασκευαστή. Ο κατασκευαστής για το νόμιμο MinerBlock είναι από τον “CryptoMineDev”, ενώ ο κακόβουλος αναφέρεται με το όνομα “egopastor2016”. Όσον αφορά τις ίδιες τις επεκτάσεις, εκτός από το λογότυπο και τον αριθμό έκδοσης, και οι δύο φαίνονται το ίδιο και έχουν το ίδιο menu επιλογών.

Η μεγάλη αλλαγή είναι στην λειτουργία τους. Ενώ το αρχικό MinerBlock έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει την πρόσβαση σε cryptomining ιστοσελίδες, η κακόβουλη έκδοση χρησιμοποιείται για την συνεχή αναπαραγωγή βίντεο στο παρασκήνιο.

Δεν είναι γνωστό ακόμα για ποιο λόγο η επέκταση παίζει συνεχώς βίντεο στο παρασκήνιο, αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για απάτη μέσω κλικ σε διάφορες διαφημίσεις ή για την τεχνητή αύξηση των προβολών τους. Όταν ξεκινήσει, η κακόβουλη επέκταση θα συνδεθεί στον ιστότοπο egopastor.biz και θα ανακτήσει ένα σύνολο “εργασιών”. Αυτές οι εργασίες θα καθορίσουν ποιες επιλογές θα χρησιμοποιήσει η επέκταση και τις διευθύνσεις URL στις οποίες πρέπει να συνδεθεί. Η επέκταση θα αρχίσει να συνδέεται στην καθορισμένη διεύθυνση URL, η οποία προκαλεί την αναπαραγωγή βίντεο από διάφορα Ρώσικα sites. Όταν αναπαράγεται ένα βίντεο, αυτό θα προκαλέσει τη χρήση της CPU στο 100% και στη συνέχεια θα πέσει πίσω στο 0% όταν τελειώσει το video.

 

Για όσους έχουν εγκαταστήσει αυτήν την έκδοση, μπορείτε εύκολα να καταργήσετε την επέκταση κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο και επιλέγοντας κατάργηση της επέκτασης.

 

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS