ΑρχικήinetHDMI 2.1: Γρηγορότερη και με ανάλυση που θα φθάνει τα 10k

HDMI 2.1: Γρηγορότερη και με ανάλυση που θα φθάνει τα 10k

Η νέα έκδοση HDMI 2.1 φέρνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά. Η ανακοίνωση έγινε την περασμένη Τρίτη στο HDMI Forum και υπόσχεται πολύ μεγαλύτερες αναλύσεις, νέες HDR λειτουργίες και αυξημένες ταχύτητες σε games και multimedia. Aς δούμε όμως αναλυτικότερα τις αλλαγές:

HDMI 2.1

 

  • H HDMI 2.1 παρέχει πολύ περισσότερο bandwith σε σχέση με τον προκάτοχο της, HDMI 2.0. Τα 48Gb/s από τα 18Gb/S είναι μια αλματώδης διαφορά η οποία προσφέρει απίστευτες ταχύτητες ακόμα και στους πιο απαιτητικούς.
  • Η φυσική σύνδεση (βύσμα) μένει ίδια και υπάρχει πλήρη συμβατότητα με τις θύρες HDMI 2.0.
  • Το εύρος ανάλυσης φθάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα καθώς μπορεί να μεταφέρει 4K στα 120Hz, 8k στα 60Hz και 10k για εμπορικούς ή βιομηχανικούς σκοπούς.
  • H δυναμική υποστήριξη HDR διασφαλίζει ότι κάθε στιγμιότυπο ενός βίντεο προβάλλεται στις ιδανικές τιμές για το βάθος, τη λεπτομέρεια, τη φωτεινότητα, την αντίθεση και τις ευρύτερες χρωματικές γκάμες.
  • H eArc υπηρεσία απλοποιεί τη συνδεσιμότητα, παρέχει μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση και υποστηρίζει τις πιο προηγμένες μορφές ήχου.
  • Η λειτουργία του refresh rate αναβαθμίζεται και διασφαλίζει μια ομαλή και πιο πραγματική κίνηση σε παιχνίδια, ταινίες και βίντεο. Οι 3 μεγάλες αλλαγές είναι:
    1. Ο μεταβλητός ρυθμός ανανέωσης (VRR) μειώνει ή εξαλείφει την παρακμή, το τραύλισμα και το σκίσιμο του πλαισίου για πιο ρευστό και λεπτομερέστερο gameplay.
    2. Η γρήγορη εναλλαγή μέσων (QMS) για ταινίες και βίντεο εξαλείφει την καθυστέρηση που μπορεί να οδηγήσει σε κενές οθόνες πριν εμφανιστεί το περιεχόμενο.
    3. Η μεταφορά γρήγορου πλαισίου (QFT) μειώνει την καθυστέρηση για ομαλότερο gaming χωρίς καθυστέρηση και διαδραστική εικονική πραγματικότητα.
  • Η λειτουργία αυτόματης χαμηλής καθυστέρησης (ALLM) επιτρέπει την αυτόματη ρύθμιση της ιδανικής καθυστέρησης επιτρέποντας την ομαλή και αδιάκοπη προβολή και διαδραστικότητα.

Σίγουρα τις περισσότερες από αυτές τις αλλαγές αρκετοί δεν μπορούν να τις καταλάβουν καθώς χρειάζεται συγκεκριμένος εξοπλισμός (Οθόνες 4k, Games και ταινίες που υποστηρίζουν 4k και VR Γυαλιά 4k),ωστόσο πρόκειται για μια τεχνολογική εξέλιξη που στο μέλλον θα επιφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Η επίσημη κυκλοφορία του αναμένεται το 2018-2019.

 

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS