ΑρχικήinetΗ General Motors φέρνει την τρίτη γενιά αυτοματοποιημένων οχημάτων

Η General Motors φέρνει την τρίτη γενιά αυτοματοποιημένων οχημάτων

Η General Motors είναι ένας κατασκευαστής της αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει περάσει από σαράντα κύματα μέχρι να ξαναποκτήσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών της. Η ανάκαμψη έρχεται με τον σχεδιασμό των καινούριων ηλεκτρονικών αυτοκινήτων   που εισέρχονται στην αγορά με το σήμα της Maven. Η General Motors δημοσίευσε μάλιστα πρόσφατα τα αποτελέσματα ενός ακόμα κερδοσκοπικού τριμήνου που αποδεικνύουν την άνθηση αυτή.General Motors

Η GM με την εισαγωγή ηλεκτρονικών αυτοκινήτων θέλησε να αφυπνίσει τον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και να ανοίξει τον δρόμο για ένα καινούριο κεφάλαιο.

Η Διευθύνων Σύμβουλος της GM, Mary Barra, δήλωσε πρόσφατα ότι η εταιρεία σε συνεργασία με την Cruise Automation κατασκεύασαν την τελευταία γενιά αυτοκινούμενου ηλεκτρικού οχήματος.

«Θεωρούμε ότι η νέα σειρά θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις ασφάλειας που προκύπτουν για την αυτόματη λειτουργία. Είναι η τρίτη γενιά AV  τεχνολογίας μέσα σε 14 μήνες.» δήλωσε χαρακτηριστικά η Mary Barra. Τόνισε βέβαια ότι η τρίτη γενιά δεν θα παραμείνει μαζί μας για πολύ καιρό καθώς ήδη εργάζονται πάνω στην τέταρτη η οποία αποτελεί και το βασικό σημείο εστίασης τους.

Η συμφωνία GM-Cruise οδήγησε στην εγκατάσταση ενός πλήρως ενσωματωμένου αυτόνομου ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Η τεχνολογία ενσωματώνεται στο Chevy Bolt EVs  που δοκιμάζεται στο Σαν Φρανσίσκο, το Ντιτρόιτ και το Φοίνιξ, με την Νέα Υόρκη να ακολουθεί το 2018

Πέρα από τη GM ελάχιστες είναι οι εταιρείες που ασχολούνται με το κλάδο των αυτοματοποιημένων αυτοκινήτων. Δύο από αυτές είναι η Google με το Waymo και η Audi με το νέο A8 που υποτίθεται ότι μπορεί να λειτουργήσει αυτόματα σε περιπτώσεις κυκλοφοριακής συμφόρησης. Η GM όμως είναι η μοναδική εταιρεία που έχει αφοσιωθεί στο σχεδιασμό οχημάτων με προηγμένη τεχνολογία αυτόματης οδήγησης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS