ΑρχικήinetΤο ιπτάμενο ταξί του Ντουμπάι έκανε την πρώτη δοκιμαστική πτήση

Το ιπτάμενο ταξί του Ντουμπάι έκανε την πρώτη δοκιμαστική πτήση

Τα αυτόνομα αεροσκάφη του Ντουμπάι εγκρίθηκαν για απογείωση.

πτήση

Το διθέσιο ηλεκτρικό όχημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) πέταξε για περίπου πέντε λεπτά σε ύψος περίπου 200 μέτρων, σύμφωνα με το Reuters. Δεν υπήρχαν επιβάτες στο σκάφος για τη δοκιμαστική πτήση, την οποία παρακολούθησαν οι αρχές μεταφορών της πόλης και ο πρεσβύτερος του Ντουμπάι Σεϊχ Χαμάντ Μπιν Μωχάμεντ.

Το σκάφος κατασκευάστηκε από τη γερμανική εταιρεία αεροδιαστημικής Volocopter μετά από συμφωνία με την RTA τον Ιούνιο. Το τρέχον πρωτότυπο διαθέτει 18 ρότορες και εννέα ανεξάρτητα συστήματα μπαταριών. Μπορεί να χειριστεί περίπου 30 λεπτά χρόνου πτήσης με ταχύτητα περίπου 30 μίλια / ώρα, αλλά μπορεί να φτάσει μέχρι την κορυφαία ταχύτητα των 100 χλμ. / ώρα. Το RTA λέει ότι αυτές οι προδιαγραφές πρέπει να “εξελίσσονται” στην πραγματική έκδοση των AATs, έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν πιο γρήγορα και να πετάξουν περισσότερο μέχρι τη στιγμή που το πρόγραμμα θα έχει αναπτυχθεί πέρα ​​από τη δοκιμαστική φάση.

Η δοκιμαστική πτήση είναι το πρώτο βήμα σε μια προτεινόμενη πενταετή συνεργασία μεταξύ της Γενικής Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΑΕ και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Ντουμπάι για τη δημιουργία ενός κατάλληλου πλαισίου για την υπηρεσία ταξί. Αυτές οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν στην επίλυση νομικών και πολιτικών προβλημάτων, όπως είναι οι πιστοποιήσεις, καθώς και πιο πρακτικά ζητήματα όπως η αναγνώριση των εναέριων διαδρομών που θα φέρουν οι βιοτεχνίες και ο σχεδιασμός των σημείων απογείωσης και προσγείωσης γύρω από την πόλη.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το Ντουμπάι θα μπορούσε να γεμίσει με αυτόνομα ιπτάμενα ταξί ήδη από το 2022. Ωστόσο, το έργο του RTA ίσως να μην είναι το μοναδικό στην πόλη. Η Uber έχει θέσει την πόλη ως έναν από τους στόχους της για την εκκίνηση της υπηρεσίας eVOTL (σε συνεργασία με την RTA), με στόχο να κάνει ένα ντεμπούτο του πρωτότυπου εργασίας ή ακόμα και να πραγματοποιήσει επιβατικές πτήσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Expo 2020.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS