ΑρχικήinetΑλλάζουν οι νόμοι περί copyrighting και δεν αρέσει καθόλου στη Mozilla

Αλλάζουν οι νόμοι περί copyrighting και δεν αρέσει καθόλου στη Mozilla

Οι νόμοι περί πνευματικών δικαιωμάτων πρόκειται να αλλάξουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η Mozilla τάσσετε κατά της τροπολογίας καθώς θα επηρεάσει σημαντικά την ελευθερία των χρηστών του Διαδικτύου.Mozilla

Να σημειώσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων οι οποίοι όμως δεν συμβαδίζουν με την σύγχρονη εποχή. Επίσης, η νομοθεσία αποτελεί μέλημα όλων των κρατών χωρίς όμως να έχουν όλα την ίδια εξουσία.

Από την άλλη πλευρά, η ρύθμιση των νόμων περί πνευματικών δικαιωμάτων θα αποτελεί πάντα ένα δύσκολο κεφάλαιο καθώς μιλάμε για ένα αμφιλεγόμενο θέμα.

Ο οργανισμός Mozilla εδρεύει στις ΗΠΑ και παρόλο που η στάση του φάνηκε περίεργη σε πολλούς, δεν είναι η πρώτη φορά που έλαβε θέση πάνω σε νόμους που αφορούν τον περιορισμό της ηλεκτρονικής πρόσβασης των χρηστών.

Μια νέα πρόταση θα βρίσκετε υπό ψηφοφορία στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 10 Οκτωβρίου. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που αποσκοπεί στη ρύθμιση των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η Mozilla πιστεύει ότι ο κανονισμός αυτός  πρόκειται να περιορίσει τα ατομικά δικαιώματα, και στη συνέχεια την ελευθερία των χρηστών στο διαδίκτυο.

Η στάση της Mozilla σχετικά με τους νέους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων είναι αρκετά σαφής και εκφράστηκε από τον ανώτερο διευθυντή πολιτικής της ΕΕ. « Πολλές πτυχές της πρότασης και ορισμένες τροπολογίες που υποβλήθηκαν στο Κοινοβούλιο είναι δυσλειτουργικές και οριακά παράλογες.» δήλωσε ο Raegan MacDonald.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σύμφωνα με την Mozilla είναι ότι οι άνθρωποι για να δημοσιεύσουν κάτι στο διαδίκτυο θα πρέπει να το περάσουν από ορισμένα φίλτρα που καθορίζουν τον κάτοχο πνευματικών δικαιωμάτων με αποτέλεσμα να εκτίθενται οι προσωπικές φωτογραφίες των ανθρώπων.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS