ΑρχικήinetDigiKam δωρεάν εφαρμογή διαχείρισης φωτογραφιών

DigiKam δωρεάν εφαρμογή διαχείρισης φωτογραφιών

DigiKam – Μια δωρεάν open-source προηγμένη εφαρμογή διαχείρισης ψηφιακών φωτογραφιών για την εισαγωγή την οργάνωση τους.

Η digiKam είναι μια προηγμένη εφαρμογή ψηφιακής διαχείρισης φωτογραφιών ανοιχτού κώδικα που τρέχει σε Linux, Windows και macOS X.

Η εφαρμογή παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύνολο εργαλείων για την εισαγωγή, τη διαχείριση, την επεξεργασία και την κοινή χρήση φωτογραφιών και πρωτογενών αρχείων.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες εισαγωγής του digiΚam για να μεταφέρετε εύκολα φωτογραφίες, πρωτογενή αρχεία και βίντεο απευθείας από τη φωτογραφική σας μηχανή και τις εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης (κάρτες SD, δίσκους USB κ.λπ.). Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις εισαγωγής και τους κανόνες που επεξεργάζονται και οργανώνουν τα εισαγόμενα αντικείμενα επί τόπου.DigiKam

Το digiKam οργανώνει φωτογραφίες, πρωτογενή αρχεία και βίντεο σε άλμπουμ. Ωστόσο, η εφαρμογή διαθέτει επίσης ισχυρά εργαλεία για την προσθήκη ετικετών, τα οποία σας επιτρέπουν να αντιστοιχίζετε ετικέτες, βαθμολογίες και ετικέτες σε φωτογραφίες και πρωτογενή αρχεία. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία φιλτραρίσματος για να βρείτε γρήγορα αντικείμενα που ταιριάζουν σε συγκεκριμένα κριτήρια.

Εκτός από τη λειτουργικότητα φιλτραρίσματος, η εφαρμογή digiΚam διαθέτει ισχυρές δυνατότητες αναζήτησης που σας επιτρέπουν να κάνετε αναζήτηση στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα κριτηρίων. Μπορείτε να αναζητήσετε φωτογραφίες με ετικέτες, βαθμολογία, δεδομένα, τοποθεσία και ακόμη και συγκεκριμένα μεταδεδομένα EXIF, IPTC ή XMP. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε διάφορα κριτήρια για πιο προηγμένες αναζητήσεις. Το digiKam χρησιμοποιεί τη βιβλιοθήκη Exiv2 για να χειριστεί τα περιεχόμενα ετικετών και μεταδεδομένων των αρχείων για να συμπληρώσει τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών.

Το digiKam μπορεί να χειριστεί ακατέργαστα αρχεία και η εφαρμογή χρησιμοποιεί την εξαιρετική βιβλιοθήκη LibRaw για την αποκωδικοποίηση τους. Η βιβλιοθήκη διατηρείται και ενημερώνεται τακτικά ώστε να περιλαμβάνει υποστήριξη για τα πιο πρόσφατα μοντέλα φωτογραφικών μηχανών.

Η εφαρμογή παρέχει ένα πλήρες σύνολο εργαλείων επεξεργασίας, όπως βασικά εργαλεία για την προσαρμογή των χρωμάτων, την περικοπή και την βελτίωση χρώματος, καθώς και προηγμένα εργαλεία για καμπύλες ρύθμισης, πανοραμικές ραφές και πολλά άλλα. Ένα ειδικό εργαλείο επιτρέπει την αυτόματη προσαρμογή διορθώσεων φακών στις εικόνες.

Η εκτεταμένη λειτουργικότητα του digiKam υλοποιείται μέσω ενός συνόλου plugins. Μπορείτε να προσαρμόσετε εύκολα το digiKam ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας μεμονωμένα εργαλεία, ειδικά για την εισαγωγή και την εξαγωγή περιεχομένου σε απομακρυσμένες υπηρεσίες web.

Η τελευταία έκδοση της εφαρμογής είναι η 5.7.0 και μπορείτε να την κατεβάσετε από τα παρακάτω links:

 

Linux AppImage

64-bit / 32-bit

 

Windows

64-bit / 32-bit

 

Mac

64-bit

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS