ΑρχικήUpdatesTails 3.0 Final

Tails 3.0 Final

To Tails Project μόλις κυκλοφόρησε το final live OS Tails 3.0, ένα live λειτουργικό σύστημα που τρέχει σε κάθε υπολογιστή και δεν αφήνει ίχνη ούτε στο μηχάνημα αλλά ούτε και στο διαδίκτυο.Tails 3.0

Το συγκεκριμένο λειτουργικό Tails χρησιμοποιούσε ο πρώην υπάλληλος της NSA Edward Snowden για να παραμένει κρυμμένος στο διαδίκτυο.

Αν θέλετε να βοηθήσετε στην ανάπτυξη του Tails Project, η πρώτη RC για την επερχόμενη έκδοση 3.0 μόλις κυκλοφόρησε και είναι διαθέσιμη για δοκιμές.

Πως μπορείτε να βοηθήσετε; Φυσικά αναφέροντας τα σφάλματα που συναντάτε στους προγραμματιστές του project.

Τι νέο υπάρχει;

Το Tails 3.0 θα είναι η πρώτη έκδοση του Tails που βασίζεται στο Debian 9 (Stretch) και θα διαθέτει το GNOME Shell 3.22 ως προτιμώμενη επιφάνεια εργασίας:

“Το Tails 3.0 λειτουργεί μόνο σε 64-bit computers και όχι πια σε συστήματα 32-bit. Για προστασία από security exploits, η υποστήριξη για NX bit έγινε υποχρεωτική και τα περισσότερα binaries έγιναν hardened με PIE που επιτρέπει ASLR. Ο Tor Browser αναβαθμίστηκε στην έκδοση 7.0 (που βασίζεται στον Firefox 52 ESR) ο οποίος χρησιμοποιεί multi-process και sandboxing. ”

Αναβαθμίστηκαν οι εφαρμογές Tor Browser 7.0, KeePassX 2.0.3, LibreOffice 5.2.6, Inkscape 0.92.1, Audacity 2.1.2, Enigmail 1.9.6, MAT 0.6.1, Dasher 5.0, και Git 2.11.0

Tails 3.0 Ανακοίνωση νέας έκδοσης

. Λήψη: tails-amd64-3.0.iso (1,153MB, signature, torrent).

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS