15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Η Microsoft ενημερώνει ξανά τα Windows XP για exploits της NSA

Ναι, νέες ενημερώσεις για τα Windows XP και Windows Server 2003: Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι ο τελευταίος γύρος των ενημερωμένων εκδόσεων ασφαλείας διορθώνει τρία εναπομείναντα τρωτά σημεία που έχουν δημιουργηθεί από την NSA (Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ), τα οποία η εταιρεία είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν θα επιδιορθώσει.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε την κυκλοφορία patches για τα exploits, τα οποία επηρέαζαν μόνο τα παλαιότερα λειτουργικά συστήματα Windows XP και Windows Server 2003.windows xp

Η κυκλοφορία έρχεται καθώς η εταιρεία φαίνεται να συνειδητοποίησε τον «αυξημένο κίνδυνο από καταστροφικές κυβερνοεπιθέσεις» μετά από το cyberattack με ransomware του περασμένου μήνα.

Η Microsoft ενημέρωσε όλες τις υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows με τις ενημερώσεις του Απριλίου, εκτός από τρεις που επηρέασαν μόνο τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows και που οι χρήστες έπρεπε να αναβαθμίσουν.

Μετά όμως από την εξάπλωση του WannaCry του περασμένου μήνα που κλείδωσε χιλιάδες υπολογιστές η Microsoft αποφάσισε να διορθώσει και τα υπόλοιπα κενά στην ασφάλεια για να αποφύγει κάποιο παρόμοιο περιστατικό.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι τα τρία Windows exploits – με την ονομασία ENGLISHMANDENTIST, ESTEEMAUDIT και EXPLODINGCAN έχουν διορθωθεί στις ενημερώσεις ασφαλείας του Ιουνίου.

«Αυτά τα τρωτά σημεία είναι αρκετά σοβαρά και εξακολουθούν να κυκλοφορούν, ακόμη και αν τα επηρεαζόμενα συστήματα παραμείνουν εκτός λειτουργίας για κάποιο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Sean Dillon, ανώτερος αναλυτής ασφαλείας της εταιρείας RiskSense, σε ένα email προς το ZDNet.

«Η μεγαλύτερη απειλή δεν είναι αναγκαστικά κάποιο ransomware. Η εγκατάσταση κρυφών κακόβουλων προγραμμάτων, όπως κάποιο λογισμικό κλοπής τραπεζικών λογαριασμών, spyware και key-loggers, καθώς και λογισμικό που επιτρέπει τη διαρροή διαβαθμισμένων πληροφοριών, αποτελούν τεράστιο κίνδυνο εάν ένας εισβολέας είναι σε θέση να παραβιάσει κάποιο εσωτερικό δίκτυο και εγκαταστήσει backdoors», πρόσθεσε.

Η Microsoft από την άλλη δήλωσε στο ZDNet ότι η απόφαση να διορθωθούν αυτά τα ελαττώματα ήταν μια «σπάνια κίνηση», προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να θεωρείται σαν απόκλιση από τις τυπικές πολιτικές εξυπηρέτησης» της εταιρείας.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *