Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 06:03
Αρχική inet Η Google ενσωματώνει Ad Blocker στον Chrome

Η Google ενσωματώνει Ad Blocker στον Chrome

[su_heading]Τέλος στις ενοχλητικές διαφημίσεις βάζει η Google, με το νέο built-in Ad Blocker που θα εισαχθεί στον Chrome.​[/su_heading]
Ad Blocker στον Chrome

Το νέο built-in Ad Blocker θα εισαχθεί στο πρόγραμμα περιήγησης στις αρχές του επόμενου έτους, με την Google να κάνει ήδη σαφές στους διαφημιζόμενους ότι εάν δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της, οι διαφημίσεις τους ενδέχεται να αποκλείονται.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο το γεγονός ότι η Google σκοπεύει να εισάγει το δικό της Αd Blocker στον Chrome, λαμβάνοντας υπόψην ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από τις διαφημίσεις.

Παρόλα αυτά, η Google φαίνεται αποφασισμένη, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει να προειδοποιεί τους διαχειριστές ιστότοπων και να τους παροτρύνει να αρχίσουν να αξιολογούν τις διαφημίσεις τους, αποσύροντας όσες είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές, αναφέρουν εκθέσεις του Wall Street Journal.

Παρότι το ενσωματωμένο χαρακτηριστικό αποκλεισμού διαφημίσεων του Chrome δεν θα αποκλείει όλες τις διαφημίσεις, θα φροντίζει να εξολοθρεύει κυρίως, όλες αυτές που διαταράσσουν την ομαλή εμπειρία πλοήγησης των χρηστών.

Το νέο Ad Blocker της Google, συνεπώς, θα λειτουργεί περισσότερο σαν φίλτρο, παρά ως blocker, και θα επιτρέπει την προβολή διαφημίσεων σε σελίδες, αλλά μόνο αν πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Το χαρακτηριστικό θα εφαρμοστεί τόσο σε desktop όσο και σε mobile.

Ποιες διαφημίσεις όμως θα αποκλείονται; Οι μη αποδεκτές διαφημίσεις καθορίζονται από τον συνασπισμό “Coalition for Better Ads”, ο οποίος απαρτίζεται μεταξύ άλλων από τις Google, Facebook και News Media Alliance.

Αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν πως πρόκειται για μια μάλλον αμφιλεγόμενη κίνηση, καθώς οι εταιρείες αυτές θα έχουν τη δυνατότητα να καθορίσουν τον τρόπο εμφάνισης του web. Από την άλλη πλευρά πρόκειται σίγουρα για μια κίνηση με πολλά οφέλη για τους χρήστες του Διαδικτύου. 

Τα websites αναμένεται να επηρεαστούν αρνητικά, καθώς μεγάλο μέρος αυτών παραμένουν στη ζωή χάρη μόνο στις διαφημίσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.