ΑρχικήinetGoogle: περισσότερα χαρακτηριστικά ασφάλειας στο Gmail

Google: περισσότερα χαρακτηριστικά ασφάλειας στο Gmail

Η Google πρόσθεσε κάποιες νέες λειτουργίες ασφάλειας στο Gmail, και μια από αυτές φέρεται να βελτιώνει την ανίχνευση ηλεκτρονικού “ψαρέματος” ή phishing χρησιμοποιώντας σε ένα εξειδικευμένο μοντέλο μηχανικής μάθησης.

Σύμφωνα με την εταιρεία το 50 έως και το 70 τοις εκατό των εισερχόμενων μηνυμάτων στο Gmail είναι spam, αλλά οι τεχνικές μηχανικής μάθησης βοηθούν την Google να κτυπήσει τα μηνύματα spam και phishing με ακρίβεια που φτάνει το 99,9%.Gmail

Το τελευταίο μοντέλο μηχανικής μάθησης βελτιώνει τη διαδικασία καθυστερώντας επιλεγμένα μηνύματα (λιγότερο από το 0,05% των μηνυμάτων κατά μέσο όρο) για περαιτέρω ανάλυση ψαρέματος.

Η Google αναφέρει ότι τα νέα μοντέλα ανίχνευσης θα βοηθήσουν επίσης να δημιουργηθούν νέες προειδοποιήσεις καθυστερώντας τον χρόνο πρόσβασης στο URL, εμφανίζοντας στους χρήστες μια προειδοποιητική ερώτηση όταν έχουν κάνει κλικ σε έναν ύποπτο σύνδεσμο. Καθώς εντοπίζονται νέα πρότυπα, τα νέα μοντέλα προστασίας θα προσαρμοστούν και θα βελτιωθούν με το χρόνο.

Επιπλέον, η Google πρόσθεσε προειδοποιήσεις εξωτερικής απάντησης στο email της εταιρείας για να εμποδίσει τους χρήστες να στέλνουν ακούσια προστατευμένα δεδομένα σε κάποιον εκτός της εταιρείας τους.

Το Gmail δεν θα σταματάει την αποστολή αλλά με προειδοποιήσεις θα προσπαθεί να την καθυστερήσει λίγο, σύμφωνα με τη Google, καθώς η μηχανική νοημοσύνη θα ειδοποιεί το Gmail εάν ο παραλήπτης είναι μια υπάρχουσα επαφή ή κάποιος με τον οποίο ο αποστολέας αλληλεπιδρά τακτικά.

Η Google πρόσθεσε επίσης νέες ενσωματωμένες άμυνες κατά του ransomware και του πολυμορφικού κακόβουλου λογισμικού, εμποδίζοντας εκατομμύρια πρόσθετα που κυκλοφορούν επισυναπτόμενα σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι απειλές προσδιορίζονται συνδυάζοντας σήματα (flags) από ανεπιθύμητα μηνύματα (spam), κακόβουλα προγράμματα και ransomware με euristics συνημμένων (emails που μπορεί να είναι απειλές με βάση τα flags) και τις ψηφιακές υπογραφές (signatures) των αποστολέων (που είναι ήδη σημειωμένες σαν κακόβουλα προγράμματα).

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS