ΑρχικήsecurityHackers παραβίασαν οθόνη σε εμπορικό κέντρο

Hackers παραβίασαν οθόνη σε εμπορικό κέντρο

Σε ένα εμπορικό κέντρο στο Λίβερπουλ της Βρετανίας hackers παραβίασαν τις γιγαντοοθόνες μηνυμάτων και πρότειναν στους διαχειριστές τους να βελτιώσουν την ασφάλειά τους.

hackers

Σύμφωνα με το BBC, στις Μαΐου, μια ομάδα των ανώνυμων hackers, κατάφερε να παραβιάσει κάποιες από τις γιγαντοοθόνες ενός εμπορικού κέντρου λίγο έξω από το Λίβερπουλ αφήνοντας το εξής μήνυμα επάνω τους:

«Σας προτείνουμε να βελτιώσετε την ασφάλειά σας
με εκτίμηση,
οι φιλικοί hackers της γειτονίας σας»

Το μήνυμα εμφανίστηκε σε μια μεγάλη εξωτερική οθόνη στο εμπορικό κέντρο. Σύμφωνα με αναφορές, δεν επηρεάστηκαν άλλες οθόνες, αν και οι περαστικοί, δήλωσαν ότι αρκετές αντίστοιχες πινακίδες ήταν απενεργοποιημένες.

Πολυάριθμοι χρήστες στο Reddit και στο Twitter είχαν κάνει αναφορά σχετικά με το συμβάν, αλλά το εμπορικό κέντρο Liverpool One έκλεισε την οθόνη αρκετά αργότερα, όταν ενημερώθηκε για το περιστατικό.

Παραμένει ασαφές ποιος ήταν o υπεύθυνος για το hacking. Ένας εκπρόσωπος του εμπορικού κέντρου δήλωσε στο BBC ότι οι «οι οθόνες λειτουργούν από thn εξωτερική εταιρεία [την Elonex], η οποία διερευνά επί του παρόντος τι έγινε».

Εκπρόσωπος της Elonex δήλωσε στο BBC: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι συνέβη ένα περιστατικό το Σαββατοκύριακο σε μία από τα 18 οθόνες που λειτουργούν σε Liverpool One. Το περιστατικό φαίνεται ότι ήταν πολύ εγκάρδιο και δεν είχε σκοπό να προκαλέσει αναστάτωση, για το οποίο είμαστε ευγνώμονες».

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS