ΑρχικήsecurityBug στο Twitter επέτρεπε τη δημοσίευση tweets από οποιοδήποτε profile

Bug στο Twitter επέτρεπε τη δημοσίευση tweets από οποιοδήποτε profile

Ένα απλό bug στo Twitter, το οποίο είχε περάσει απαρατήρητο για χρόνια, θα μπορούσε να είχε σπείρει το χάος στην πλατφόρμα.

Bug στο Twitter

To κενό ασφάλειας που επηρεάζε για χρόνια την πλατφόρμα, μπορούσε να επιτρέψει σε έναν εισβολέα να δημοσιεύσει tweets στο προφίλ οποιουδήποτε χρήστη, χωρίς να χρειάζεται να έχει πρόσβαση στο λογαριασμό του.

Το bug, αναδείχθηκε μέσω της πλατφόρμας εύρεσης ευπαθειών HackerOne, και επιδιορθώθηκε δύο ημέρες αργότερα. Η ευπάθεια αξιολογήθηκε ως υψηλής κρισιμότητας και ο ερευνητής έλαβε χρηματικό ποσό ύψους $7,560 για την ανακάλυψή της.

Όπως εξηγεί ο Kedrisch, το bug εντοπιζόταν στο service library του Twitter Ads Studio (υπηρεσία διαφημίσεων του Twitter) μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να κάνουν upload πολυμέσων και περιεχομένου. Η υπηρεσία προσφέρει επίσης τη δυνατότητα για review των αρχείων που μεταφορτώθηκαν, πριν τη δημοσίευσή τους.

[su_note note_color=”#fcf4c3″ text_color=”#524b40″ radius=”1″]Το library βρίσκεται στη διεύθυνση https://ads.twitter.com/accounts/*id_of_user_account*/media και επιτρέπει στους χρήστες όχι μόνο να προβάλουν το αρχείο πολυμέσων, αλλά και να το tweetάρουν ή να το μοιραστούν με άλλους χρήστες. Τo function του tweeting έχει πρόσβαση στο account_id, owner_id (ο κάτοχος της εικόνας), user_id (ο χρήστης στο προφίλ του οποίου θα δημοσιευθεί το tweet) και media_key (id του αρχείου πολυμέσων που δημοσιεύεται). Ο ερευνητής δοκιμάσε να τροποποιήσει όχι μόνο τα owner_id και user_id αλλά και το media_key στο POST, το οποίο οδήγησε σε επιτυχή απόπειρα δημοσίευσης των tweet.[/su_note]

“Kάνοντας share κάποιο αρχείο πολυμέσων με έναν χρήστη, και στη συνέχεια τροποποιώντας το post request, το εν λόγω αρχείο δημοσιευόταν αυτόματα στο προφίλ του χρήστη/θύματος” ανέφερε το Twitter.

Με απλά λόγια; Τροποποιώντας τον κώδικα που στέλνεται στο Twitter όταν δημοσιεύεται κάτι, ο καθένας θα μπορούσε να ποστάρει ένα tweet σε οποιοδήποτε προφίλ τρίτου.

 

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS