ΑρχικήinetFacebook 2 δισ. ενεργοί χρήστες και 8 δισ $ κέρδη το πρώτο...

Facebook 2 δισ. ενεργοί χρήστες και 8 δισ $ κέρδη το πρώτο τρίμηνο

Το Facebook ανακοίνωσε συνολικά έσοδα άνω των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από τα οποία τα έσοδα από τις διαφημίσεις ήταν 7,86 δισεκατομμύρια δολάρια για το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς και μια αύξηση των τριμηνιαίων κερδών κατά 76,6% (3 δισεκατομμύρια δολάρια).

Το 2017 για το Facebook μέχρι στιγμής είναι μια καλή χρονιά αφού έχει αποφέρει τεράστια έσοδα. Το 85% των συνολικών διαφημιστικών εσόδων προέρχεται από κινητά, από 82% που ήταν το προηγούμενο έτος. Αυτό αποδεικνύει ότι η εταιρεία μπορεί και θα αποκομίσει περισσότερα κέρδη από την επιχείρηση της για κινητά, κάτι που οι επενδυτές φοβούνται ότι θα στραφεί εναντίον της εταιρείας.facebook

Η ερευνητική εταιρεία eMarketer αναφέρει ότι το Faceboοk αναμένεται να αποφέρει έσοδα ύψους 32 δισ. δολαρίων σε έσοδα από διαφημίσεις για κινητά το 2017, κάτι που φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο υπερβολικό, αν η εταιρεία συνεχίσει να διατηρεί αυτή την τάση.

Η τελευταία έκθεση του Faceboοk δείχνει επίσης ότι το κοινωνικό δίκτυο εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δημοφιλές, φτάνοντας το επόμενο ορόσημο, 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως. Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία δηλώνει ότι έχει 1,94 δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, ένας αριθμός ο οποίος είναι 17 τοις εκατό υψηλότερος από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Δεδομένου του πώς εκτιμάται ότι υπάρχουν 7,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη, αυτό σημαίνει ότι περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Γης είναι στο Faceboοk.

“Είχαμε μια καλή αρχή το 2017. Συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε εργαλεία για να υποστηρίξουμε μια ισχυρή παγκόσμια κοινότητα”, δήλωσε ο Zuckerberg στους επενδυτές.

Νωρίτερα σήμερα, ο Zuckerberg ανακοίνωσε ότι το Facebook θα προσλάβει επιπλέον 3.000 άτομα για να επιτηρούν αναφορές περιεχομένου σε όλη την πλατφόρμα, και συγκεκριμένα τα live βίντεο, γιατί όπως έχουμε παρατηρήσει στα νέα το τελευταίο διάστημα, η πλατφόρμα χρησιμοποιείται για την προβολή live δολοφονιών…

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS