ΑρχικήinetEVA σουτιέν για την ανίχνευση του καρκίνου του μαστού από 18χρονο

EVA σουτιέν για την ανίχνευση του καρκίνου του μαστού από 18χρονο

EVA: Ένας μαθητής από το Μεξικό σχεδίασε ένα σουτιέν που βοηθά στην έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού. Την ιδέα την είχε όταν η μητέρα του έχασε και τα δύο στήθη της από τη νόσο. Έτσι ο Julian Rios Cantu σκέφτηκε να βρει ένα καλύτερο μέσο έγκαιρης ανίχνευσης.

Ο καρκίνος του μαστού, εάν διαγνωστεί νωρίς, έχει ποσοστό ίασης που φτάνει σχεδόν το 100%. Παρόλα αυτά, πολλές γυναίκες εξακολουθούν να ξεχνούν να κάνουν τις απαραίτητες μηνιαίες εξετάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας.EVA

Η λύση του Cantu περιλαμβάνει την προσθήκη τεχνολογίας σε ένα εσώρουχο που οι περισσότερες γυναίκες φορούν ούτως ή άλλως, ένα σουτιέν. Το σουτιέν με το όνομα EVA, χρησιμοποιεί περίπου 200 βιοαισθητήρες που χαρτογραφούν την επιφάνεια του στήθους και αναζητούν για αλλαγές θερμοκρασίας, μεγέθους και βάρους.

Η χαρτογράφηση και ο εντοπισμός των αλλαγών στο μέγεθος και το βάρος είναι ο στόχος των περισσότερων αυτο-εξετάσεων του μαστού.

Ο αισθητήρας θερμοκρασίας, σύμφωνα με τον Cantu, είναι για να αναλύει περιοχές υπερβολικής αγγειοποίησης αναζητώντας την αυξημένη ροή αίματος σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Αυτή η ροή αίματος θα μπορούσε να τροφοδοτεί έναν όγκο, σύμφωνα με τον ερευνητή.

Ο σχεδιασμός του Cantu του απέφερε ένα εντυπωσιακό βραβείο αξίας 20.000 δολαρίων στον παγκόσμιο διαγωνισμό Student Entrepreneur Awards (GSEA).

Δείτε το βίντεο

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS