ΑρχικήinetΤο Twitter μηνύει την κυβέρνηση του Trump για…

Το Twitter μηνύει την κυβέρνηση του Trump για…

Απ’ ότι φαίνεται η αμερικανική κυβέρνηση δεν πίστευε ότι το Twitter θα αντιστεκόταν στην καταχρηστική απαίτηση να αποκαλυφθεί το άτομο που κρύβεται πίσω από τον anti-Trump λογαριασμό καθώς μόλις η εταιρεία κατέθεσε αγωγή, οι αξιωματικοί απέσυραν το αίτημα τους. Twitter

Την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι το Τwitter κατέθεσε αγωγή εναντίον του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας καθώς ζήτησε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με έναν λογαριασμό που επικρίνει την διοίκηση του Trump. Το Twitter ισχυρίστηκε ότι το αίτημα της κυβέρνησης παραβιάζει το “First Amendment” γεγονός που θα μπορούσε να ψυχράνει τις σχέσεις πολιτών- κυβέρνησης.

Ο λόγος που επικαλέστηκε η κυβέρνηση για το αίτημα της αυτό; Αστείος θα λέγαμε. Το καταστατικό φόρων που σχετίζεται με την εισαγωγή εμπορευμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί το . Όπως ήταν αναμενόμενο, τα Twitter έκρινε ανεπαρκείς τους λόγους για να αποκαλύψει την ταυτότητα κάποιου χρήστη καθώς η κυβέρνηση απαιτούσε καταγραφές IP, αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση αλληλογραφίας και οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν να αναγνωρίσουν το άτομο που κρύβετε πίσω από αυτό.

Φήμες υποστηρίζουν ότι το άτομο πίσω από τον @ALT_uscis λογαριασμό είναι κάποιος κυβερνητικός υπάλληλος ο οποίος δεν συμφωνεί με τις απόψεις και τον τρόπο διοίκησης του Trump πάνω σε θέματα ζωτικής σημασίας.

Λίγο μετά την καταγγελία του Twitter η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών ανακοίνωσε ότι θα αντιπροσωπεύσει το άτομο που βρίσκεται πίσω από τον αμφιλεγόμενο λογαριασμό.

H US Customs and Border Protection υπηρεσία που κατέθεσε την αίτηση αποφάσισε να την ακυρώσει και το Τwitter με την σειρά του εθελοντικά απέσυρε την αγωγή.

Ο χρήστης @ ALT_uscis ευχαρίστησε σε δημοσίευση του στη πλατφόρμα το Τwitter για την ανάδειξη του δικαιώματος ελεύθερης ανώνυμης ομιλίας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS