ΑρχικήinetΧακαρίστηκε site που αφορά δωρεές για την καμπάνια του Trump

Χακαρίστηκε site που αφορά δωρεές για την καμπάνια του Trump

Ένα ασφαλές site που χρησιμοποιείται για την συλλογή δωρεών για την καμπάνια του Donald Trump αποδείχθηκε τελικά ότι δεν είναι και τόσο ασφαλές αφού ένας ιρακινός χάκερ κατάφερε να το παραβιάσει. Το μήνυμα που αναρτήθηκε από τον επιτιθέμενο ήταν σαφές: “Hacked by Pro_Mast3r ~/ Attacker Gov / Nothing Is Impossible / Peace from Iraq.”

trump

Η παραβίαση αναφέρθηκε στο Twitter από τον χρήστη @pwnallthethings, ο οποίος σημείωσε επίσης ότι η ιστοσελίδα φιλοξενείται στο Pantheonsite.io και βασίζεται στην πλατφόρμα του WordPress.

Ο server φαίνεται να χρησιμοποιείται για την επίσημη καμπάνια του Trump, καθώς όπως αναφέρει το ArsTechnica, το certificate του server ήταν μεν νόμιμο, ωστόσο ένας σύνδεσμος για μια εικόνα που φιλοξενείται σε ένα τρίτο website ήταν ανασφαλής, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται μια προειδοποίηση στους Chrome και  Firefox.

Κατά τη στιγμή της γραφής του παρόντος άρθρου το site secure2.donaltjtrump.com είναι εκτός σύνδεσης αφού  είναι αρκετά πιθανό να έχει τεθεί εκτός λειτουργίας εξαιτίας των admins που προσπαθούν να διορθώσουν τα προβλήματα.

Σύμφωνα με ένα blog post που δημοσιεύτηκε από τον Ιταλό δημοσιογράφο Paolo Attivissimo, ο πηγαίος κώδικας του παραβιασμένου server δεν περιείχε κανένα κακόβουλο script. Αντιθέτως ο server περιείχε ένα σύνδεσμο που παρέπεμπε σε κώδικα javascript σε ένα λογαριασμό  Google Code, ονόματι ‘masterendi,’  (ο οποίος έχει πλέον απενεργοποιηθεί) και ο οποίος σχετίζεται με κυβερνοεπιθέσεις σε τρία άλλα sites στο παρελθόν.

Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη δήλωση από το γραφείο τύπου της καμπάνιας Trump-Pence. Από ότι φαίνεται ο Donald Trump είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους στόχους των χάκερ τον τελευταίο καιρό, πιθανολογούμε λόγω της μεγάλης δημοτικότητας του.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS