ΑρχικήinetΟ Bill Gates παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου!

Ο Bill Gates παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου!

Ο Bill Gates παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στο κόσμο για το 2016 σύμφωνα με την κατάταξη του Forbes, με την συνολική αξία να φτάνει τα 86.8 δις, 9 δις παραπάνω από τον Warren Buffet.Bill Gates

Ο συν-ιδρυτής της Microsoft κατέχει την πρώτη θέση για τέταρτη συνεχή χρονιά και αποτελεί το πλουσιότερο άνθρωπο στο πλανήτη τα τελευταία 23 χρόνια για 18 φορές.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι σύμφωνα με το Forbes, δεν είναι η Microsoft αυτή που κάνει τον Βill Gates τον πλουσιότερο άνθρωπο εκεί έξω παρόλο που κατέχει την μερίδα του λέοντος στις μετοχές της εταιρείας. Ο Βill Gates έχει επενδύσεις στην Canadian National Railway, την Deere & Co και την  AutoNation. Επιπλέον, το Δεκέμβριο του 2016 ο Bill Gates ανακοίνωσε την δημιουργία ενός ταμείου ενεργειακών επενδύσεων μαζί με άλλους είκοσι συνεργάτες συμπεριλαμβανομένων τους  Jeff Bezos και Jack Ma.

Στην δεύτερη θέση συναντάμε τον Warren Buffet με καθαρή αξία 77.1 δις δολάρια ενώ στην τρίτη και τέταρτη τους Jeff Bezos και Carlos Slim αντίστοιχα. Ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, βρίσκεται στην έκτη θέση για το 2016.

Ο Steve Ballmer βρίσκεται στην 21η θέση. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο μεμονωμένο μέτοχο της Microsoft, ιδιοκτήτη της ομάδας μπάσκετ του Λος Αντζελες, Clippers, καθώς και κάτοχο του 4% του Twitter.

Nα σημειώσουμε ότι ο Bill Gates πωλεί τακτικά τις μετοχές του στη Microsoft με τις δικές του σήμερα να υπολογίζονται στις 2,5% του συνόλου. Ο πρώην CEO της εταιρείας, Steve Ballmer, κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό, πράγμα απολύτως λογικό εφόσον υπηρέτησε ως Διευθύνων Σύμβουλος της για περισσότερα από δεκατρία χρόνια.

Μένει να δούμε λοιπόν αν το 2017 θα σπάσει το σερί του Bill Gates ή όχι…

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS