Ευπάθειες σε password managers μπορούν να χρησιμοποιηθούν από χάκερς
infosec

Ευπάθειες σε password managers μπορούν να χρησιμοποιηθούν από χάκερς

Οι ερευνητές του ISE δήλωσαν την Τρίτη ότι οι password managers 1Password, KeePass, LastPass και Dashline έχουν ευπάθειες που θα...
Read More
infosec

Το Rietspoof malware εξαπλώνεται μέσω Facebook Messenger και Skype

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο (16 Φεβρουαρίου), οι ερευνητές περιέγραψαν ένα νέο malware, τo οποίo χαρακτήρισαν ως «κακόβουλο...
Read More
infosec

Κινέζοι και Ιρανοί hacker ανανεώνουν τις επιθέσεις τους στις Αμερικάνικες εταιρείες

Επιχειρήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από Ιρανούς και Κινέζους hacker που οι ειδικοί της...
Read More
infosec

Το Microsoft Teams εκτός λειτουργίας. Επιτυχής αποκατάσταση

Ο μεγάλος ανταγωνιστής του Slack της Microsoft, το Microsoft Teams, βρέθηκε εκτός λειτουργίας χτες. Οι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα σύνδεσης με...
Read More
infosec

Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν

Εν μέσω έντονων εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά από τη θανατηφόρα επίθεση Pulwama στις 14 Φεβρουαρίου, το Σάββατο, ο...
Read More
Latest Posts

Η ομιλία του Μ. Σφακιανάκη στην ημερίδα “Ασφάλεια στο διαδίκτυο”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το CYBER SECURITY INTERNATIONAL INSTITUTE σε συνεργασία με το Δήμο Φαρσάλων ημερίδα με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο, την Κυριακή (05/03) στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.Η ημερίδα απευθυνόταν σε κοινό του Δήμου μας, αλλά και όμορων δήμων, όπου συμμετείχαν γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών οι οποίοι επιθυμούσαν να εκπαιδευτούν σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.Υπεύθυνη της δράσης και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φαρσάλων κα. Κυριακή Παναγιωτοπούλου προλόγισε τον καλεσμένο και αναφέρθηκε στην σταδιοδρομία του ως υπεύθυνος στο ηλεκτρονικό έγκλημα στην Ελληνική Αστυνομία καθώς και στο πλούσιο βιογραφικό του. Στη συνέχεια τον ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία του στην ημερίδα.Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Αντιστράτηγος και πλέον εξειδικευμένος σε θέματα διαδικτύου Μάνος Σφακιανάκης καθώς και η Εγκληματολόγος Μαρία Βουλγαράκη. διαδίκτυο διαδίκτυο διαδίκτυο διαδίκτυο

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας αυτής, ήταν:

  • Η αποστολή και ο σκοπός του Ινστιτούτου
  • Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων μέσω του Ινστιτούτου στην Ελληνική επικράτεια.
  • Διαδικτυακές Απειλές και μέτρα προστασίας για τους ανήλικους.
  • Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.
  • Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κινδύνους που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων, που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
  • Τι μέλλει γενέσθαι μέσω του διαδικτύου.
  • Στόχος επίσης, ήταν η προβολή της δραστηριότητας του csi institute η οποία περιλαμβάνει αρχικά τα οφέλη και την εξειδίκευση με τεχνολογικά μέσα κοινωνικών ομάδων και επαγγελματικών φορέων ,τις διαδικασίες πρόληψης από εγκληματικές συμπεριφορές αλλά και την προσφορά του διαδικτύου στις σύγχρονες κοινωνίες.

ο Αντιστράτηγος  στην συνέχεια αναφέρθηκε σε πραγματικά περιστατικά τα οποία έχουν εξελιχθεί στην επαγγελματική του σταδιοδρομία και έδωσε συμβουλές στο κοινό, πως θα συνυπάρξει ασφαλής στο διαδίκτυο καθώς όπως τόνισε είναι ένα σημαντικό εργαλείο αρκεί ο καθένας μας να το χειριστεί σωστά.

Σημαντική ήταν και η ομιλία της εγκληματολόγου κα. Βουλγαράκη, η οποία μίλησε για τους πραγματικούς κινδύνους που προκύπτουν ανάλογα με την ηλικία και έδωσε και αυτή την δικιά της χροιά στην ημερίδα.

Στην συνέχεια ο κ. Σφακιανάκης έδωσε τον λόγο στο κοινό και έκανε ένα διάλογο για διάφορα ερωτήματα και ζητήματα, όπως οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, τα social media, και η ασφαλής χρήση στα οποία απάντησε στον καθένα ξεχωριστά.Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Δήμαρχος Φαρσάλων, ο οποίος καλωσόρισε τον καλεσμένο στην πόλη μας και στην συνέχεια του δώρισε το λεύκωμα «Γνωρίζοντας την πόλη του Ομηρικού Αχιλλέα»

Την ημερίδα παρακολούθησε, ο πρώην αρχηγός ΓΕΑ κ.Χρήστος Βαϊτσης, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Ίφου, πλήθος κόσμου, δημοτικών συμβούλων και προέδρων φορέων και πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.

Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης και επαρχίας Φαρσάλων τη Δευτέρα 6/3 και ώρα 11 π.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης, με θέμα «Μύθοι και πραγματικότητα στο Διαδίκτυο».
Ο κ. Μ. Σφακιανάκης θα συνοδεύεται από εγκληματολόγο – ψυχολόγο και τα θέματα που θα συζητηθούν είναι φαινόμενα που απασχολούν τους εφήβους και τους ενήλικες, κατά την περιήγησή τους στο διαδίκτυο, όπως:
– Ψηφιακά αποτυπώματα/ ίχνη.

Πηγή: ifarsala.gr

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *