ΑρχικήinetΗ Samsung τρώει την σκόνη της Apple...

Η Samsung τρώει την σκόνη της Apple…

Η ερευνητική και συμβουλευτική εταιρεία, Gartner, κυκλοφόρησε μόλις μια έκθεση σχετικά με τις πωλήσεις smartphone και το μερίδιο αγοράς τους για το Q4 2016. Η έκθεση παρουσιάζει μια σημαντική αλλαγή στην αγορά με την Apple να γίνεται η κορυφαία κατασκευαστική εταιρεία smartphone μετά από 8 χρόνια. Apple

Η τελευταία φορά που η Αpple κατείχε την πρώτη θέση ήταν στο 4ο τρίμηνο του 2014 όταν το iPhone 6 και iPhone 6 Plus κατάφεραν να φέρουν μαζικές πωλήσεις για την εταιρεία. Φαίνεται λοιπόν ότι το iPhone 7 και  iPhone 7 Plus  ήταν οι ναυαρχίδες που οδήγησαν το μερίδιο αγοράς της Apple στο 17,9% σε σύγκριση με το 17,8% της Samsung το περασμένο έτος.

Τα τηλέφωνα της Αpple γνώρισαν μεγάλη ζήτηση από τις καλύτερες αγορές όπως της Κορέας, της Βόρειας Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης όπου οι πωλήσεις των συσκευών της Samsung επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από το σκάνδαλο του Galaxy Note 7. H Αpple κατάφερε να πουλήσει 256.000 μονάδες παραπάνω από την Samsung και μένει να δούμε αν στο τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η Cupertino θα διατηρήσει την κυριαρχία ή οι νέες ναυαρχίδες της Samsung θα ανατρέψουν τα δεδομένα.

Τα  Android OS εξακολουθούν να κατέχουν το 80% της αγοράς με 432 εκατομμύρια smartphones να πωλήθηκαν παγκοσμίως στο 4ο τρίμηνο του 2016 δηλαδή  7% περισσότερο σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Ολόκληρο το 2016 πωλήθηκαν 1,5 δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα, 5% περισσότερα από το προηγούμενο.

Οι πωλήσεις της Samsung άρχισαν να πέφτουν στο τρίτο τρίμηνο με την πτώση να φτάνει το 8% στο τέταρτο τρίμηνο ενώ το μερίδιο αγοράς μειώθηκε κατά 2,9% από έτος σε έτος.

Για να δούμε το 2017 ποιον θα κρίνει νικητή…

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS