ΑρχικήReviewsApple Watches: Έρχονται με νέο, καλύτερο μηχανισμό μπαταρίας

Apple Watches: Έρχονται με νέο, καλύτερο μηχανισμό μπαταρίας

Πολλές είναι οι εταιρείες που υποβάλλουν αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας για διάφορες καινοτόμες και επαναστατικές ιδέες. Η Apple με την σειρά της κατέθεσε αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για ένα χειροκίνητο μηχανισμό εκκαθάρισης που θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια με σκοπό την επέκταση διάρκειας ζωής της μπαταρίας των Apple Watches.Apple

Στην αίτηση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας περιγράφεται μια φορτιζόμενη συσκευή μηχανισμού για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω εκκαθάρισης παρόμοια δηλαδή με τα παραδοσιακά ρολόγια χειρός. Η αίτηση κατατέθηκε στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας των  ΗΠΑ.

Το σύστημα που θέλει η Apple να εισάγει θα εφαρμόζει το περιστροφικό μαγνητικό πεδίο για την μετακίνηση της ηλεκτρικής γεννήτριας σε μια συσκευή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ηλεκτρική ενέργεια να αποθηκευτεί σε ένα κύτταρο της μπαταρίας και έτσι να παρατείνει την διάρκεια ζωής ενός Αpple Watch ή και άλλων συσκευών.

Το νέο σύστημα θα εισάγει επίσης και μια νέα μέθοδο που θα  χρησιμοποιεί το ίδιο μαγνητικό πεδίο για να περατωθεί ένα ελατήριο ή ένα πηνίο το οποίο  θα ασκεί σταθερή δύναμη περιστροφής στη γεννήτρια για να δημιουργηθεί ηλεκτρική ενέργεια. Ο σταθερός φορτιστής θα γυρνάει ένα master rotor μαζί με ένα slave motor για να δημιουργηθεί μια ροή μαγνητικού πεδίου.

Δεδομένου ότι το Αpple Watch χρησιμοποιεί ήδη ένα Digital Crown για την πλοήγηση, η μέθοδος αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για τα ανερχόμενα smartwatches. Ουσιαστικά, θα επιτρέπει στους χρήστες να  φορτίζουν χειροκίνητα το ρολόι τους. Το Αpple Watch διαθέτει μια μπαταρία υψηλής χωρητικότητας ενώ οι δοκιμές τις εταιρείας απέδειξαν ότι η μπαταρία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 18 ώρες κάτω από ορισμένες συνθήκες χρήσης.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS