Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Μελέτη: Κανείς δεν θέλει να βλέπει τα selfie σας

Δύο ερευνητές στο Μόναχο ανακάλυψαν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι, κατά ειρωνεία της τύχης, κανείς δεν θέλει πραγματικά να δει τα selfie σας.

Η Sarah Diefenback και η Lara Christoforakos από το Ludwig-Maximilians-University του Μονάχου δημοσίευσαν μια μελέτη τον Ιανουάριο στο Frontiers in Psychology, με τίτλο “The Selfie Paradox: Nobody Seems to Like Them Yet Everyone Has Reasons to Take Them.”selfie

Από τα 238 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα, το 77 τοις εκατό ανέφερε ότι κάνει selfie τουλάχιστον μία φορά το μήνα, και το 49 τοις εκατό είπαν ότι τραβούν από ένα selfie τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Το 2% των ερωτηθέντων ωστόσο, δήλωσε ότι θα ήθελε να δει λιγότερες selfie στα κοινωνικά δίκτυα.

Πολλοί συμφώνησαν επίσης για τις αρνητικές συνέπειες των selfies. Ανέφεραν ότι οι selfies θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην αυτοεκτίμηση και να δημιουργήσει μια επιφανειακή εικόνα κάποιου.

Μέχρι τώρα οι αριθμοί δείχνουν ασυμφωνία με τον τίτλο. Ας δούμε τι συνέβη πραγματικά. Στις ερωτήσεις της έρευνας υπήρχαν και πολύ προσωπικά ερωτήματα για το σκέφτονται για την συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Ένα παράδειγμα για την ασυμφωνία που αναφέρουμε παραπάνω υπήρχε στην ερώτηση: τι σκεφτόμαστε για το δικό μας selfie σε σχέση με αυτό που σκεφτόμαστε για τα selfies των άλλων:

Το 90 τοις εκατό των συμμετεχόντων σκέφτεται τα selfies των άλλων ως αυτοπροβολή, αλλά μόνο το 46 τοις εκατό δήλωσε το ίδιο για τα δικά τους selfies.

Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων χρησιμοποιούν selfies, αλλά δεν αρέσει σε κανένα να ψάχνει παραπάνω.

Οι ερευνήτριες πραγματοποίησαν την έρευνα online. Οι ερωτηθέντες προέρχονταν από την Αυστρία, τη Γερμανία και την Ελβετία, και οι ερευνητές αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν πιθανά ευρωκεντρικές προκαταλήψεις στη μελέτη. Αναφέρουν ότι άλλοι πολιτισμοί αποδέχονται περισσότερο τα selfies και ότι απαιτείται περαιτέρω μελέτη.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *