ΑρχικήSecurityΜείνετε προστατευμένοι από τα USB sticks!

Μείνετε προστατευμένοι από τα USB sticks!

Το USB (Universal Serial Bus) έχει γίνει μια πανταχού παρούσα συσκευή αποθήκευσης για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις οι οποίες αποθηκεύουν τα πάντα μόνο με ένα κλικ. Οι επιχειρήσεις συχνά υπολογίζουν τα  USB ως ένα εργαλείο γρήγορης και εύκολης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας της εταιρείας.

USB

Αλλά αυτή η εύκολη πρόσβαση και η ευρεία χρήση είναι σημαντική πηγή ransomware και malware σε συστήματα. Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι ερευνητές προειδοποιούσαν τα άτομα και τις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων να μην χρησιμοποιούν sticks USB για τη μεταφορά ευαίσθητων δεδομένων ακόμη και αν τα άτομα ή οι ιδιοκτήτες έχουν προσέξει τις προειδοποιήσεις τους.

Λόγω του μικρού μεγέθους ενός USΒ, είναι πολύ εύκολο να πέσει ή να το χάσετε το οποίο χρησιμεύει ως μια ευκαιρία για απατεώνες να χρησιμοποιήσουν αυτά τα δεδομένα για την κλοπή ταυτότητας και άλλα συστήματα.

Οι χάκερ επίσης σκόπιμα ρίχνουν κάτω σε δημόσιους χώρους τα USΒ, έτσι ώστε αν κάποιος το πάρει και το χρησιμοποιήσει στον υπολογιστή του να του επιτεθούν. Το malware επίσης μεταφέρεται όταν το USΒ συνδεθεί σε ένα σύστημα.

Τον περασμένο μήνα, αποστάτες της Βόρειας Κορέας έστειλαν με επιτυχία αρκετές χιλιάδες USΒ sticks που περιέχουν απαγορευμένο περιεχόμενο, όπως Νοτιοκορεάτικα σαπούνια, ταινίες του Χόλιγουντ, και παγκόσμιες ειδήσεις. Ενώ αυτή η μεταφορά δεν ήταν αρκετά επικίνδυνη, υπάρχουν πολλά άλλα που θα μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την προστασία της ιδιωτικής ζωής και τα διαπιστευτήρια των ατόμων και των επιχειρήσεων.

Είναι καιρός οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι η αποθήκευση ευαίσθητων δεδομένων σε ένα κρυπτογραφημένο USΒ μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική, τόσο οικονομικά όσο και συναισθηματικά. Είναι μια σειρά από USΒ τα οποία προσφέρουν επιλογές κρυπτογράφησης και τα ευαίσθητα δεδομένα που αποθηκεύονται σε αυτά ασφαλίζονται με φυσικό τρόπο στο σπίτι ή το γραφείο και δεν θα πρέπει ποτέ να κυκλοφορούν έξω από το κτίριο. Για άλλα μη ευαίσθητα δεδομένα ένα άλλο USΒ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκδρομές ή συναντήσεις.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS