ΑρχικήinetΗ Alibaba μάλλον θα προσφέρει δωρεάν internet στην Ινδία

Η Alibaba μάλλον θα προσφέρει δωρεάν internet στην Ινδία

Η Κινέζικη γιγαντιαία εταιρεία Alibaba θα μπορούσε σύντομα να συμμετάσχει στην αύξηση του αριθμού των φορέων που δίνουν δωρεάν πρόσβαση στο internet στην Ινδία.

alibaba

Η Alibaba η οποία έχει στην κατοχή της την UCWeb, βρίσκεται σε συζητήσεις με τους φορείς εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιών και τους παρόχους Wi-Fi στη χώρα για να προσφέρουν δωρεάν δεδομένα στους Ινδούς, ο Jack Huang, ο Πρόεδρος των Overseas Business στο Alibaba Mobile Business εισήχθηκε όπως λέει.

«Προσπαθούμε να προσφέρουμε χαμηλότερα δεδομένα κόστους για τους χρήστες και καλύτερη συνδεσιμότητα, ακόμη και χωρίς κόστος για την σύνδεση. Πάροχοι Wi-Fi και άλλοι παίκτες μπορεί να είναι πιθανοί και ήμαστε σε ομιλίες» δηλώθηκε από το Business Insider India.

Με την δωρεάν πρόσβαση στο internet, η Alibaba έχει ως στόχο να αναπτύξει περαιτέρω την παρουσία της UCWeb στην Ινδία. Τον περασμένο μήνα, η UCWeb ανακοίνωσε τα σχέδια της να επενδύσει 2 δισ Rs ($ 29 εκατομμύρια) στις Ινδικές και Ινδονησιακές αγορές για τα επόμενα χρόνια.

Κατά τα τελευταία χρόνια , η UCWeb έχει επεκτείνει την υπηρεσία του browser για να χρησιμεύσει ως διανομέας ειδήσεων και πλατφόρμα περιεχομένου. Η εταιρεία είπε τον περασμένο μήνα ότι θέλει να προσελκύσει πάνω από 30.000 self-publishers και bloggers. Η Alibaba απέκτησε την UCWeb το 2014 για ένα ποσό άνω των 1,9 δις $.

«Η Ινδία είναι η πιο κρίσιμη ξένη αγορά για την UCWeb και η επένδυση αυτή θα συμβάλλει στην παγκόσμια mobile internet σε μια εποχή ‘GUF’ (Google, UCWeb και Facebook),» είπε ο Huang. Η πλατφόρμα διανομής ειδήσεων έχει 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα από τα τέλη του περασμένου έτους.

Με πάνω από 400 εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου, η Ινδία έχει την μεγαλύτερη βάση χρηστών Διαδικτύου στον κόσμο, αλλά τα δύο τρίτα δεν έχουν έρθει ακόμη σε απευθείας σύνδεση. Αυτό καθιστά την χώρα ελκυστική για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να αναπτύξουν τους χρήστες τους και το επίπεδο engagement.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS