Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Τα κλεμμένα CES Laptops της Razer εντοπίστηκαν στην Κίνα

Η Razer είναι μια από τις εταιρείες που παρουσίασαν νέες συσκευές στην CES, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων Project Valerie gaming notebooks που εξέπληξαν τους πάντες με τις τρεις 17,3-ιντσών οθόνες τους.

Razer

Δυστυχώς όμως οι φορητοί υπολογιστές που παρουσιάστηκαν από την Razer κατά τη διάρκεια του του show στο  Las Vegas κλάπηκαν λίγο αργότερα, με την εταιρεία να άρχισε την έρευνα, ακόμη και προσφέροντας οικονομικές απολαβές σε όσους θα μπορούσαν να βοηθήσουν με πληροφορίες.

Και τώρα αποδεικνύεται ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τα πρωτότυπα Project Valerie προσγειώθηκαν στην Κίνα, όπου είναι διαθέσιμα για αγορά για περισσότερα από $ 20.000.

Μια λίστα που πήγε σε απευθείας σύνδεση σε μια πλατφόρμα προσφοράς στην Κίνα υποστήριξε πωλούν τα Project Valerie laptops, αλλά οι λεπτομέρειες ήταν αρκετά γενικές και τελικά αφαιρέθηκαν.

Φυσικά, η Razer ήδη ψάχνει σε αυτή την λίστα των προϊόντων, καθώς και η επιβολή του νόμου θα μπορούσε κάλλιστα να ερευνά την υπόθεση, αλλά προς το παρόν, είναι δύσκολο να πει κανείς αν η διαφήμιση ήταν πραγματική ή όχι. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα κάποιος να προσπάθησε να κάνει ένα αστείο, αφού η φωτογραφία που περιλαμβανόταν στην λίστα ήταν η εικόνα του press από την CES και όχι μια πραγματική που θα επιβεβαίωνε ότι ο πωλητής είχε στην κατοχή του στην συσκευή.

Στο μεταξύ, η αμοιβή της Razer παραμένει διαθέσιμη: όποιος μπορεί να παρέχει τις πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την εταιρεία να βρουν την συσκευή και τους ενόχους της κλοπής μπορούν να λάβουν μέχρι και $ 25.000.

Αξίζει να σημειωθεί φυσικά, ότι λίγο πολύ κάθε προσπάθεια να πουληθούν οι Project Valerie φορητοί υπολογιστές, θα κάνουν τα πρωτοσέλιδα να πάρουν φωτιά αμέσως και υπάρχει μια μόνο μικρή πιθανότητα για τον κλέφτη (ή κλέφτες) να τα πουλήσουν στο διαδίκτυο, χωρίς να το προσέξει κανείς (και στην συνέχεια να παρακολουθούνται από τις αρχές).

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *