ΑρχικήHow ToΠώς να κάνεις ένα Windows 10 PC να μοιάζει με Windows XP...

Πώς να κάνεις ένα Windows 10 PC να μοιάζει με Windows XP / Windows 7

Windows

Σας έλειψε η vintage οθόνη των Windows XP; Θέλετε να ταξιδέψετε πίσω στο 2010 και ο υπολογιστής σας να μοιάζει με Windows 7;

Ευτυχώς για εσάς, υπάρχουν πολλά εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να προσαρμόσετε το λειτουργικό σύστημα της Microsoft για να ταιριάζει στο δικό σας γούστο. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν μερικά από αυτά:

Ας αρχίσουμε με το «Classic Shell», το οποίο σας επιτρέπει να αλλάξετε τη γραμμή εργασιών των Windows 10 σε Windows XP ή 7.  Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα του κειμένου στη γραμμή εργασιών, ώστε να είναι διαφορετικό από το αρχικό χρώμα της γραμμής, να αλλάξετε τη διαφάνεια του ή να ορίσετε μια εικόνα φόντου για την γραμμή εργασιών των Windows. Προσθέτει επίσης κάποιες βελτιώσεις παραγωγικότητας, προσθέτοντας διάφορα tweaks στο File Explorer και το μενού Έναρξης.

Εγκαταστήστε το πρόγραμμα για τα Windows 10 και στη συνέχεια κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε Ρυθμίσεις. Κάντε εναλλαγή της χρήσης μικρών κουμπιών στη γραμμή εργασιών γυρνώντας το σε «On», στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Χρώματα και επιλέξτε το μπλε που είναι στην αριστερή άκρη, στην τρίτη σειρά κάτω. Μετακινηθείτε προς τα κάτω και να σιγουρευτείτε ότι είναι ενεργοποιημένη η Εμφάνιση χρώματος στη γραμμή τίτλου.

Μόλις γίνουν αυτά τα tweaks των Windows, τότε κατεβάστε το Suite Classic Shell XP ή Classic Shell Windows 7 από το Winaero. Το αρχείο περιλαμβάνει τη γραμμή εργασιών, το κουμπί Έναρξη και την ταπετσαρία που χρησιμοποιείται με το Classic Shell. Κάντε δεξί κλικ στο κουμπί του μενού Έναρξη για να ανοίξετε το Classic Start Menu Settings.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το UxStyle εργαλείο για να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα. Ενώ αυτή η διαδικασία είναι λιγότερο διαδραστική από το Classic Shell, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα είναι ελαφρός πιο αυθεντικό, αν και το λογισμικό που χρησιμοποιείται δεν είναι όλο δωρεάν.

Αφού έχετε εγκαταστήσει το UxStyle, μεταβείτε στη σελίδα DeviantArt Sagorpirbd για να αποκτήσετε ορισμένα αυθεντικά θέματα των Windows XP για τα 10 – το UxStyle χαλαρώνει τις απαιτήσεις θέματος της υπογραφής των Windows αρκετά, ώστε να εγκαταστήσει αυτά τα θέματα. Τα θέματα έρχονται σε ένα RAR αρχείο και θα πρέπει να τα εξαγάγετε από το % windir% \ Resources \ Θέματα \ φάκελο (απλά πληκτρολογήστε τη διαδρομή σε ένα αρχείο γραμμής διευθύνσεων του Explorer). Αν δεν έχετε ήδη ένα πρόγραμμα που μπορεί να εξαγάγει τα RAR αρχεία, το 7-Zip θα σας βοηθήσει να κάνετε τη δουλειά.

Μόλις γίνει αυτό, μπορείτε να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Προσαρμογής ως συνήθως: Κάντε δεξί κλικ σε μια κενή περιοχή της επιφάνειας εργασίας και επιλέξτε Διαμόρφωση. Επιλέξτε Θέματα και στη συνέχεια Ρυθμίσεις θέματος.

Θα παρατηρήσετε ότι δεν υπάρχουν αλλαγές στη γραμμή εργασιών, καθώς αυτό χρειάζεται ένα άλλο tweak. Χρειάζεται το βοηθητικό StartIsBack και ένα ξεχωριστό σετ μενού Έναρξη και γραμμής εργασιών. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αντιγράψετε τα αρχεία από το RAR σας στο φάκελο C: \ Users \\ AppData \ Local \ StartIsBack \ Orbs (for the orbs)και C: \ Users \\ AppData \ Local \ StartIsBack \ Styles (for the styles), στο οποίο σημείο το StartIsBack θα πρέπει να είναι σε θέση να τα δείξει.

Κάντε δεξί κλικ στο κουμπί του μενού Έναρξη, επιλέξτε Ιδιότητες και θα εμφανιστεί ο πίνακας επιλογών του StartIsBack. Μπορείτε να ολοκληρώσετε τη μετατροπή σε XP στην καρτέλα Εμφάνιση. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι το πρόγραμμα είναι δωρεάν μόνο για 30 ημέρες, μετά θα πρέπει να εγγραφείτε για $ US2.99 ($ ​​4).

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS