ΑρχικήrapidalertPopcorn Time Ransomware ξεκλειδώνει τα αρχεία σας αν μολύνετε άλλους

Popcorn Time Ransomware ξεκλειδώνει τα αρχεία σας αν μολύνετε άλλους

Κυκλοφορεί τώρα: Ένα νέο είδος ransomware με το δικό του πρόγραμμα εξάπλωσης, μάλλον είναι το είδος που δεν θα θέλατε να συναντήσετε.

Το κακόβουλο λογισμικό ονομάστηκε “Popcorn Time” κλειδώνει αρχεία υπολογιστών με Windows χρησιμοποιώντας ισχυρή κρυπτογράφηση AES-256, μέχρι να πληρώσετε λύτρα ενός bitcoin (ή 780 δολάρια με την σημερινή ισοτιμία).Ransomware

Όμως το συγκεκριμένο ransomware είναι κάπως διαφορετικό από τα άλλα.

Η οθόνη κλειδώματος θα σας επιτρέψει να ξεκλειδώσετε τα αρχεία σας με “άσχημο τρόπο.” Θα πρέπει να συνδεθείτε με δύο άλλα άτομα που προφανώς δεν σας αρέσουν. Αν μολυνθούν και πληρώσουν, τότε το αρχικό θύμα θα λάβει δωρεάν ένα κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Οι μολυσμένοι χρήστες έχουν στην διάθεσή τους επτά ημέρες να πληρώσει τα λύτρα σε bitcoin σε ένα ανώνυμο πορτοφόλι.

Σύμφωνα με μια δημοσίευση, ο συνεχώς εξελισσόμενος πηγαίος κώδικας δείχνει ότι αν ένα θύμα εισάγει τον κωδικό αποκρυπτογράφησης λίγο καθυστερημένα, το ransomware θα κλειδώσει μόνιμα τα αρχεία.

Το ransomware απέκτησε νέα έκδοση αυτή την εβδομάδα για να κρυπτογραφεί περισσότερα αρχεία: έγγραφα, εικόνες, μουσική, φακέλους Desktop, καθώς και δεκάδες επεκτάσεις αρχείων.

Μια σειρά από screenshots που κυκλοφόρησε η MalwareHunterTeam, η οποία ανακάλυψε το ransοmware, δείχνουν ότι οι εγκληματίες έχουν “καλό σκοπό”

Αναφέρουν ότι τα χρήματα που καταβάλλονται “θα χρησιμοποιηθούν για τρόφιμα, φάρμακα και καταφύγιο σε όσους έχουν ανάγκη” στην Συρία.

“Μας είναι εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός ότι σας αναγκάζουμε να πληρώσετε, αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορούμε να μείνουμε ζωντανοί”, αναφέρει το ransοmware.

Δείτε το tweet με τα screenshots της MalwareHunterTeam, η οποία ανακοίνωσε το νέο ransοmware

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS