ΑρχικήReviewsΦαίνεται ότι το iPhone 8 θα έχει επαναστατική ασύρματη φόρτιση!

Φαίνεται ότι το iPhone 8 θα έχει επαναστατική ασύρματη φόρτιση!

Εάν είσαι μακροχρόνιος χρήστης iPhone είσαι πιθανόν ok με το σύστημα φόρτισης που προσφέρει η Apple στη ναυαρχίδα των προϊόντων της, αλλά εάν προέρχεσαι από την Samsung σίγουρα σου λείπουν τα ασύρματα και γρήγορα συστήματα φόρτισης που είναι σούπερ βολικά σε καθημερινή βάση.

wireless-charging- iPhone

Και ενώ με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι η Apple έχει μείνει πίσω σε σχέση με τους αντιπάλους της, η Cupertino έχει στην πραγματικότητα ένα σχέδιο που θα προσφέρει ασύρματη φόρτιση στο επόμενο iPhone αλλά όχι με κάποιον τρόπο που έχουμε ήδη συνηθίσει.

Τους τελευταίους μήνες έχουμε πολλές ενδείξεις ότι η Apple θα μπορούσε να εργάζεται σε ένα ασύρματο σύστημα φόρτισης που θα επιτρέπει στο iPhone να φορτίζει χωρίς πλάκα φόρτισης όπως στην περίπτωση υπαρχουσών εφαρμογών, αλλά χρησιμοποιώντας πομπούς που θα μπορεί να συνδεθεί σε οποιοδήποτε σημείο σε ένα δωμάτιο.

Η βασική ιδέα εδώ είναι ότι θα μπορούσε να είναι σε θέση να φορτίσει το iPh0ne όταν η συσκευή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον πομπό, και φαίνεται ότι ακριβώς σε αυτό στοχεύει η Apple αυτή την στιγμή.

Σύμφωνα με μια έκθεση της BGR, Energous, η οποία είναι η εταιρεία που φημολογείται ότι εργάζεται για τα ασύρματα συστήματα φόρτισης της Apple και φαίνεται να έχει λάβει μια επένδυση 10 εκατομμυρίων δολαρίων από την Dialog Semiconductor, ακόμη μια εταιρεία που φαίνεται να είναι συνεργάζεται στενά με την Apple. Η Cupertino είναι η νούμερο ένα πελάτης της Dialog, της οποίας η κύρια δραστηριότητα είναι η παραγωγή λύσεων διαχείρισης ενέργειας για μια ευρεία γκάμα ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, συμπεριλαμβανομένων και των τηλεφώνων.

Εάν αυτό όντως συμβαίνει το νέο iPh0ne θα μπορούσε να ξεκινήσει με ασύρματα συστήματα φόρτισης που φτιάχτηκαν από την Energous και θα επιτρέπουν στην συσκευή να φορτίζει από τα 4 μέτρα από έναν πομπό συνδεδεμένο σε μια πρίζα μέσα στην αίθουσα.

Αυτό είναι δυνατό με ένα μικρό chip που θα τοποθετείται στην μητρική πλακέτα του iPh0ne το οποίο θα επιτρέψει την ασύρματη φόρτιση. Χωρίς αμφιβολία το νέο σύστημα της Apple θα είναι ιδιαίτερο, και λογικά θα ήταν δυνατό να φορτίζουν και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές χρησιμοποιώντας το ασύρματο σύστημα, η Cupertino όμως θα περιορίσει αυτό το χαρακτηριστικό για τα iPhones αποκλειστικά.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS