ΑρχικήUpdatesApple: Τι καινούριο φέρνει το iOS 10.2 beta 2 ;

Apple: Τι καινούριο φέρνει το iOS 10.2 beta 2 ;

Η δεύτερη δοκιμαστική έκδοση iOS 10.2 της Apple έγινε διαθέσιμη τις τελευταίες μέρες και εισάγει μια πρωτοποριακή εφαρμογή. Ο λόγος για το Emergency SOS, την καινούρια δυνατότητα του iPhone να καλέσετε την αστυνομία χωρίς να γίνεται αντιληπτοί από τους γύρω σας.

Apple

Θα μας πείτε όμως ότι το iPhone ήδη διαθέτει το Emergency SOS και θα έχετε δίκιο. Τι αλλάζει λοιπόν στη καινούρια έκδοση της εφαρμογής;

Όπως γνωρίζουμε, το Emergency SOS των συσκευών έδινε την δυνατότητα στον χρήστη να καλέσει την αστυνομία διατάζοντας το Siri να “φορτίσει το κινητό 100%” . Η Apple συνειδητοποίησε πως τελικά δεν ήταν και τόσο διακριτικός ο κωδικός εφόσον πλέον όλοι τον γνώριζαν. Στην έκδοση iOS 10.2 αποφασίζει να αναβαθμίσει την εφαρμογή δανειζόμενος πολλά χαρακτηριστικά από το Apple Watch.

Ο τρόπος ειδοποίησης της αστυνομίας σε περίπτωση κινδύνου πλέον γίνεται πιο μυστικός. Συγκεκριμένα, η εφαρμογή Emergency SOS θα ενεργοποιείται όταν ο χρήστης ακουμπήσει πέντε φορές το πλήκτρο απενεργοποίησης. Στη συνέχεια εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού μια αντίστροφη μέτρηση τριών δευτερολέπτων που επιτρέπει την ακυρωση της λειτουργίας σε περίπτωση λανθασμένου συναγερμού. Αν η διαδικασία συνεχιστεί, ενημερώνονται αυτόματα για την τοποθεσία σας οι υπηρεσίες ασφάλειας.

Προς το παρόν, η εφαρμογή απευθύνεται στους χρήστες των δεκατεσσάρων χωρών που η Αpple επιτρέπει την λειτουργία (μεταξύ άλλων Αμερική και Ηνωμένο Βασίλειο) αλλά σύντομα θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως.

Στόχος της νέας δοκιμαστικής έκδοσης iOS 10.2 είναι να  τελείται η λειτουργία Emergency SOS με μεγάλη μυστικοπάθεια και πιστεύουμε πως αυτή την φορά τον πέτυχε.

Πληροφοριακά, στο Αpple Watch η εφαρμογή ενεργοποιείται πιέζοντας για πέντε δευτερόλεπτα το πλαϊνό κουμπί και στην συνέχεια ακολουθείτε παρόμοια διαδικασία με το αναβαθμισμένο Emergency SOS του iPhone.

beta2

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS