ΑρχικήHow ToΠώς να καθαρίσετε την DNS Cache στα Ubuntu & γιατί μπορεί να...

Πώς να καθαρίσετε την DNS Cache στα Ubuntu & γιατί μπορεί να χρειαστεί

Το Domain Name System (DNS) αποτελεί έναν από τους πυλώνες του διαδικτύου. Χωρίς αυτό, ολόκληρο το σύστημα των domain ονομάτων δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει και εμείς θα έπρεπε να πλοηγηθούμε στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας «καθαρές» IP διευθύνσεις – δεν αποτελεί ακριβώς και τον ορισμό της διασκέδασης, αν με ρωτάτε.

Κάθε φορά που θα αποκτάτε πρόσβαση σε ένα domain name, το σύστημά σας διατηρεί ένα αρχείο με τις IP διευθύνσεις στις οποίες δείχνουν τα συγκεκριμένα domains (αυτό ονομάζεται cache). Όλη αυτή η διαδικασία κάνει την επόμενη πρόσβασή σας σε αυτό το domain πολύ πιο γρήγορη, επειδή δεν θα χρειαστεί να το ψάξει εκ νέου, γεγονός που θα μπορούσε να πάρει απλώς κάποια δευτερόλεπτα.

ubuntu

Αλλά μερικές φορές η τοπική domain name cache σας σταματά να συγχρονίζεται με την πραγματική κατεύθυνση ενός domain name με την IP διεύθυνση. Γι’ αυτό ίσως σας έχει συμβεί να μην μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια ιστοσελίδα, ακόμη και αν η ιστοσελίδα δεν έχει πέσει – ειδικά αν η εν λόγω ιστοσελίδα έχει αλλάξει πρόσφατα servers.

Όταν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να καθαρίσετε την DNS cache σας. Ευτυχώς, αυτό μπορεί να γίνει με μια απλή εντολή τερματικού στα Ubuntu και σε άλλα Debian συστήματα:

$ sudo /etc/init.d/dns-clean

Φυσικά, υπάρχουν και άλλα κόλπα που σχετίζονται με το DΝS, τα οποία μπορεί πραγματικά να σας φανούν χρήσιμα, όπως η βελτιστοποίηση του DΝS για γρηγορότερες ταχύτητες στο διαδίκτυο και η αλλαγή του DΝS σας για τη βελτίωση της online ασφάλειάς σας. Μείνετε συντονισμένοι στο Secnews για περισσότερα άρθρα σχετικά με το DNS.

Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS